Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Γ.Καρατζαφέρης: Ένα από τα δύο “πόδια” της Ελλάδας είναι το Άγιο Όρος

6 Μαρτίου 2011

Γ.Καρατζαφέρης: Ένα από τα δύο “πόδια” της Ελλάδας είναι το Άγιο Όρος

Φωτογραφία από http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/

ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ: ΄΄ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ,ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΜΙΑ΄΄

Να προχωρήσει σε εξωδικαστική λύση μετά απο διάλογο με την Πολιτεία για την υπόθεση των ανταλλαγών  ζήτησε απο τους Βατοπαιδινούς πατέρες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επισκεπτόμενος σήμερα το Αγιορείτικο μοναστήρι. Παράλληλα,κατά την αντιφώνηση του αναφέρθηκε στο ρόλο του Αγίου Ορους και τη θέση που έχει στην Ελληνική ιστορία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του agioritikovima.gr

Απο τους πλευρά τους οι μοναχοί με επικεφαλής τον ηγούμενο Εφραίμ επιφύλαξαν στο κ. Καρατζαφέρη θερμή υποδοχή,οπως συνηθίζεται,που ξεκίνησε απο την πύλη και κατέληξε στον κεντρικό Ναό της Μονής. Εκεί έγινε προσφώνηση απο τον ηγούμενο Εφραίμ και στη συνέχεια η αντιφώνηση απο τον πρόεδρο. ΄΄Ηρθα να προσκυνήσω στο Άγιο Όρος με πολύ ενδιαφέρον για την ορθοδοξία και  την Εκκλησία.Απο το 1453 μέχρι σήμερα τα δυο ΄΄πόδια΄΄ της Ελλάδας  είναι η εθνική  υπόσταση της φυλής της  κι η Ορθοδοξία.Το ένα πόδι είναι η Εθνική υπόσταση της φυλής και το άλλο πόδι η Ορθοδοξία.Δεν μπορεί να υπάρχει πατρίδα με ένα πόδι.΄΄τόνισε με ιδιαίτερη  έμφαση ο κ.Καρατζαφέρης.

΄΄Ο κ.Παπανδρέου ενισχύει άλλες θρησκείες στη χώρα μας… και ταλαιπωρεί τους Αγιορείτες που εργάζονται για το Εθνος΄΄

Ο κ. Καρατζαφundefinedέρης εξαπέλυσε βέλη κατά του πρωθυπουργού τόσο για το θέμα της αντιμετώπισης άλλων θρησκειών όσο και για την υπόθεση Βατοπαιδίου΄΄Ο κ. Παπανδρέου ενισχύει άλλες θρησκείες στη χώρα μας,όπως πολύ σύντομα θα δώσει  εκτάσεις για τη λειτουργία Ισλαμικού κέντρου(τέμενος) στον Βοτανικό και αποζημιώσεις στους Εβραίους της Θεσσαλονικής για το παλιό τους νεκροταφείο ενω αντίθετα χαρακτήρισε τις ανταλλαγές ως σκάνδαλο.Ιδιαίτερα στη περίπτωση της Μονής για το θέμα των ανταλλαγών έχουμε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που είναι η Μονή και το δημόσιο.

Δεν υπάρχει καμμία ζημιά και δεν έχει νόημα να έχουν αθωωθεί και παραγραφεί οι υποτιθέμενες πράξεις των υπουργών και να συνεχίζουν να ταλαιπωρούν σεβάσμιους ανθρώπους που εργάζονται για το Έθνος.΄΄ υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης κατά την αντιφώνηση του απευθυνόμενος στον γέροντα Εφραίμ και  στους μοναχούς της Αγιορείτικης Μονής.

Ηγούμενος Εφραίμ:΄΄Είμαστε θεματοφύλακες μιάς χιλιόχρονης ιστορίας΄΄

Κατά την προσφώνησή του ο ηγούμενος Εφραίμ αναφέρθηκε στο ρόλο της Ορθοδοξίας για την ηθική αναβάθμιση του ανθρώπου και ειδικότερα σήμερα που παρουσιάζεται μία κρίση στο θέμα των αξιών.΄΄Είμαστε θεματοφύλακες μιάς  χιλιόχρονης  παραδόσεως κι ενός μοναδικού πολιτισμού που αναπτύχθηκε στα χίλια χρόνια.΄΄σημείωσε χαρακτηριστικά.Και αναφέρθηκε στην ψευδή εικόνα που παρουσιάζεται για τον μοναχισμό η οποία δεν  είναι τίποτε άλλο παρά μία συκοφάντηση της χιλιόχρονης παράδοσης του Αγίου όρους και της ορθοδοξίας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η επίσκεψη ήταν προσκυνηματική.Ο κ. Καρατζαφέρης απο το Αγιο Ορος  αναχώρησε στις 3 το μεσημέρι.

Ο κ. Καρατζαφέρης κατά την υποδοχή του απο τους πατέρες στη πύλη της Μονής.
undefined
undefined
undefined

Του Γιώργου Θεοχάρη