Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για παρεμπόδιση σίτισης απεργών πείνας

9 Μαρτίου 2011

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για παρεμπόδιση σίτισης απεργών πείνας

Δύο φοιτήτριες, μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης των μεταναστών, που συνεχίζουν την απεργία πείνας στο Μέγαρο Υπατία, συνελήφθησαν ύστερα από καταγγελία ότι παρεμπόδισαν δύο μετανάστες, οι οποίοι νοσηλεύονται στον «Ερυθρό Σταυρό», να καταναλώσουν φαγητό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας, οι μετανάστες ζήτησαν από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου φαγητό, το οποίο δεν τους χορηγήθηκε ύστερα από παρέμβαση των δύο γυναικών μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης, όπως κατήγγειλε ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Ζαχάροφ.

Οι δύο συλληφθείσες βρίσκονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ζητά την άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων φοιτητριών, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «όλα δείχνουν ότι αποφάσισε να αντιμετωπίσει την απεργία με την αστυνομική καταστολή».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «μετά την εντολή του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Ερυθρού Σταύρου, Αντώνη Ζαχάρωφ, να αφεθεί φαγητό στα τραπεζάκια των νοσηλευόμενων απεργών και την άρνηση των απεργών πείνας να το δεχτούν οι αλληλέγγυες συνοδοί δήλωσαν ότι τέτοιου είδους ιατρικές πρακτικές συνιστούν βασανιστήριο και φέρνουν στη μνήμη τις αποφράδες ημέρες των γιατρών του Βιντέλα».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ