Θεολογία και Ζωή

Πόλεμοι, Πείνες, Αρρώστιες, Σεισμοί……. Τα σημεία των καιρών

21 Μαρτίου 2011

Πόλεμοι, Πείνες, Αρρώστιες, Σεισμοί……. Τα σημεία των καιρών

Οι πόλεμοι, οι πείνες, οι επιδημίες και οι σεισμοί κατά τόπους κατονομάζονται από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό ως σημάδια που θα προηγηθούν της Δευτέρας Παρουσίας (βλ. Ματθ. ΚΔ΄6-8, Λουκ. ΚΑ΄ 9-11). Προσέχουμε ότι ενώ πρόκειται για φαινόμενα που επαναλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της ιστορίας, όμως ο Κύριος τα αναφέρει ως σημεία της εσχάτης εποχής, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά θα αποτελούν «αρχή των ωδίνων», δηλαδή αρχή των πόνων του τοκετού, την αρχή του τέλους όπως θα λέγαμε. «Ωδίνες» ονομάζονται οι πόνοι της εγκύου, που αυξάνονται σε συχνότητα και ένταση και οδηγούν στη γέννα. Πρόκειται λοιπόν για πολέμους, πείνες, αρρώστειες, σεισμούς και θεομηνίες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αποτελούν την αρχή γεγονότων που θα κλιμακώνονται για να οδηγήσουν στην εμφάνιση του Αντιχρίστου, του «γιου της απωλείας» (Β΄Θεσ. Β΄3) και «βδελύγματος της ερημώσεως» (Ματθ. ΚΔ΄15) που θα γεννήσει ο αμαρτωλός κόσμος.

«Μελλήσετε δε ακούειν πολέμους και ακοάς πολέμων· οράτε μη θροείσθε· δεί γαρ πάντα γενέσθαι, αλλ΄ ούπω εστί το τέλος. εγερθήσεται γαρ έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, και έσονται λιμοί και λοιμοί και σεισμοί κατά τόπους· πάντα δε ταύτα αρχή ωδίνων» (Ματθ. ΚΔ΄ 6-8).

«Όταν δε ακούσητε πολέμους και ακαταστασίας, μη πτοηθήτε· δει γαρ ταύτα γενέσθαι πρώτον, αλλ΄ ουκ ευθέως το τέλος. τότε έλεγεν αυτοίς· εγερθήσεται έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, σεισμοί τε μεγάλοι κατά τόπους και λιμοί και λοιμοί έσονται, φόβητρά τε και σημεία απ΄ουρανού μεγάλα έσται» (Λουκ. ΚΑ΄9-11).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΕΜΩΝ & ΤΑΡΑΧΩΝ

Η επανάληψη «ακούειν πολέμους και ακοάς πολέμων» φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί σηματοδοτεί τη σύγχρονη εποχή, τη μόνη στην ιστορία όπου η ενημέρωση μεταφέρει γεγονότα με τέτοια ταχύτητα. Πράγματι, ποιος ενδιαφερόταν κατά τους περασμένους αιώνες για μια μάχη που γινόταν σε κάποια άλλη ήπειρο και πόσοι μάθαιναν γι αυτήν; Κατά τον 20ό αιώνα για πρώτη φορά η είδηση για κάποιον πόλεμο (και για οποιαδήποτε “ακαταστασία” ή αναστάτωση κατά το κείμενο του Λουκά) αναμεταδίδεται αστραπιαία σε κάθε μήκος και πλάτος της Γης. Η αναμετάδοση τέτοιων φοβερών γεγονότων είναι πολύ συνηθισμένη σήμερα, αλλά ήταν πρωτοφανής και πολύ τρομακτική πριν από μερικές δεκαετίες και μάλιστα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι βέβαιο ότι εκείνη την εποχή των μέσων δεκαετιών του 20ου αιώνα οι άνθρωποι φοβούνταν ότι έφθασε η συντέλεια του κόσμου, ακούγοντας τα φρικτά γεγονότα του πολέμου από τα ραδιόφωνα. Μην τρομάζετε και μην πτοείστε όμως, τονίζει ο Κύριος, γιατί πρέπει όλα αυτά να γίνουν πρώτα, αλλά δεν είναι αμέσως το Τέλος. Αυτή είναι η αρχή του Τέλους.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

Και ειδικότερα επεξηγεί, προφητεύοντας ότι θα ξεσηκωθεί το ένα έθνος εναντίον του άλλου και το ένα βασίλειο (- κράτος) κατά του άλλου. Είναι σαφές ότι ο Κύριος αναφέρεται στους Παγκόσμιους Πολέμους, τους πρώτους και μοναδικούς που παρέσυραν στη δίνη τους τόσες πολλές αντιμαχόμενες χώρες και μάλιστα από διαφορετικές ηπείρους. Υπήρξαν οι μεγαλύτεροι πόλεμοι σε θύματα και καταστροφές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κατά τη διάρκειά τους οι άνθρωποι γνώρισαν την πρωτοφανή δύναμη νέων όπλων (τανκς, αεροπλάνα, υποβρύχια, ραντάρ κ.α.) μέχρι και το μαζικό χτύπημα της ατομικής βόμβας. Παράλληλα, μεγάλες πείνες και επιδημίες σάρωσαν τους λαούς. Όμως αυτός ο πρωτοφανής όλεθρος, όπως ακριβώς το αναφέρουν τα Ευαγγέλια, δεν επέφερε το τέλος του κόσμου.

Όσο κι αν η διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού επηρέασε ευεργετικά την ανθρωπότητα, ουσιαστικά λίγοι μόνον άνθρωποι ακολούθησαν πιστά τα διδάγματά του και ελάχιστοι απέκτησαν την Ειρήνη, αυτό το πολύτιμο δώρο του Αγίου Πνεύματος. Μακριά από τον αληθινό Θεό, την πηγή της Ειρήνης, οι άνθρωποι σχεδόν ποτέ δεν έπαψαν να πολεμούν.

Ωστόσο, αν ο 20ος αιώνας εκπλήρωσε τα προφητικά λόγια για πλήθος ειδήσεων πολέμου και για παγκόσμιους πολέμους, ο 21ος έχει φέρει νέα δεδομένα, εμφανίζοντας πολλές «ωδίνες» που γεννούν τη μεγάλη θλίψη των χρόνων του Αντιχρίστου.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ & ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ

Μετά τα πυρηνικά όπλα που απειλούν με ολοκληρωτική καταστροφή τον πλανήτη μας, σήμερα έχουμε περάσει πια στην εποχή του κλιματολογικού και του σεισμικού πολέμου. Στη νέα χιλιετία είναι πλέον δυνατή η διαχείρηση και ο επηρεασμός των καιρικών φαινομένων, με την πρόκληση διαταραχών, όπως πλημμύρες, καταιγίδες, τυφώνες, πυρκαγιές, υπερθέρμανση της ατμόσφαιρας ή του γήινου φλοιού κ.α. που μπορούν να αξιοποιηθούν στρατιωτικά!

Έτσι, ζούμε πια γεγονότα όπως οι κυκλώνες που έπληξαν τις ΗΠΑ, στους οποίους δόθηκαν τα ρωσικά ονόματα «Κατρίνα» και «Ρίτα», υποδηλώνοντας πιθανότατα την προέλευσή τους, την ανθρωπογενή δημιουργία τους από τους Ρώσους αντιπάλους των Αμερικανών. Επίσης, είδαμε τον μεγάλο καύσωνα στη Ρωσία το καλοκαίρι του 2010 που συνοδεύτηκε από καταστροφικές πυρκαγιές, απαγόρευση στην εξαγωγή των ρωσικών σιτηρών με αντίστοιχη άνοδο της τιμής του σιταριού στη διεθνή αγορά και μεγάλα κέρδη της παραγωγής των ΗΠΑ και του Καναδά. Να θυμίσουμε και τις πρωτοφανείς καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα λίγο πριν τις εκλογές του 2007 και τα σχόλια κάποιων πολιτικών μας που τις χαρακτήριζαν ως «ασύμμετρη απειλή» που δεχόμαστε…

ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ

Εξετάζοντας το σημείο της πείνας και πάλι μπορούμε να εντοπίσουμε πολλές κατά τόπους φονικές πείνες κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Όμως και το φαινόμενο της πείνας στον σύγχρονο κόσμο διαφέρει από τις πείνες του παρελθόντος. Η αύξηση της πείνας δηλαδή, δεν συμβαίνει πια όπως στο παρελθόν εξαιτίας της έλλειψης τροφής, αλλά επειδή οι άνθρωποι δεν διαθέτουν τους πόρους για να την αγοράσουν, ακόμη και όταν είναι άφθονη! Αυτό οφείλεται στην υπερβολικά άνιση κατανομή του πλούτου και στην τραγική αδιαφορία των κατεχόντων για τους φτωχούς και πεινασμένους, καθώς επιμένουν για χάρη του κέρδους, αλλά και του ελέγχου των κοινωνιών, να οδηγούν τους λαούς στον θάνατο.

Οικονομικές πολιτικές κρατών και πολυεθνικών εταιρειών προτιμούν να πετιούνται και να θάβονται τροφές, παρά να χορτάσουν οι πεινασμένοι λαοί, προκειμένου να διατηρούν τα προϊόντα τους μεγάλη αξία στις αγορές! Έτσι, οι υψηλές τιμές των τροφίμων κάνουν την αγορά απλησίαστη για τους φτωχούς. Από την άλλη, οι τριτοκοσμικές χώρες δεν μπορούν να επωφεληθούν από τη πτώση κόστους των τροφίμων της παγκοσμιοποιημένης αγοράς, που τα διακινεί άφθονα και με τόση ευκολία, επειδή έχουν υποτιμηθεί τα νομίσματά τους έναντι του δολαρίου!

Τα στοιχεία του Οργανισμού Σίτισης και Γεωργίας (FAO) δείχνουν ότι από το 2006 και μετά σημειώνεται παγκοσμίως η μεγαλύτερη αύξηση πείνας των τελευταίων δεκαετιών. Σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου το 30% των κατοίκων της Γης πάσχουν από πείνα και υποσιτισμό. Δεν είναι τυχαία προβλήματα και εύκολα θα μπορούσαν να καταπολεμηθούν. Λείπει όμως η πολιτική βούληση και το ενδιαφέρον όσων ζουν πλουσιοπάροχα για εκείνους που μαστίζονται από τη φτώχεια.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε το μέγεθος και της προσωπικής μας ευθύνης. Η ζωή μας σε σύγκριση με εκείνη εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων στη Γη μας, υπήρξε πλουσιοπάροχη και σπάταλη. Κι ενώ θα έπρεπε καθημερινά να οργανώνουμε αποστολές σωτηρίας για να βρεθεί λίγο νερό, τροφή, φάρμακα, στέγη και ένδυση για τόσους δυστυχείς που τα στερούνται, επιμένουμε να αδιαφορούμε, να θεωρούμε ότι δεν μας περισσεύει τίποτα και να ξοδεύουμε ακατάσχετα αποκτώντας περιττά πράγματα που έχουμε ανάγει σε ανάγκες! Η ενοχή μας είναι φοβερή για την έλλειψη της αγάπης μας, γιατί ενώ έχουμε τα μέσα για να βοηθήσουμε δεν έχουμε τη θέληση και το ενδιαφέρον…

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΙΟΙ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ένα διαβολικό, επικίνδυνο και θλιβερό φαινόμενο όσον αφορά τις ασθένειες: Ιοί δημιουργούνται στα επιστημονικά εργαστήρια και διοχετεύονται στο περιβάλλον, προκειμένου να πωλούνται εμβόλια από τα οποία θησαυρίζουν τεράστιες φαρμακευτικές εταιρείες και τα οποία επίσης θεωρούνται πολύ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία!!

Τα πρόσφατα παραδείγματα της «γρίπης των πτηνών» και της «γρίπης των χοίρων» καταδεικνύουν ότι ο άνθρωπος ήδη βρέθηκε εγκλωβισμένος ανάμεσα στον κίνδυνο του ιού και τον κίνδυνο του φαρμάκου, με τον τομέα της διεθνούς ενημέρωσης να παίζει έναν αδιανόητα βρώμικο ρόλο! Σημαντικά στοιχεία φανερώνουν ότι αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει σε ζοφερό μέλλον, αφού οι αρρώστειες επιλέχθηκαν ως ένα από τα μέσα εξόντωσης από κάποιους «εκλεκτούς» της διεθνούς ελίτ, προκειμένου να πετύχουν μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού και να ελέγξουν απόλυτα την ανθρωπότητα.

Να αναφέρουμε ότι ο 20ος αιώνας ανέπτυξε τον τομέα της γενετικής επιστήμης που ονομάζεται ευγονική και ασχολείται με τον περιορισμό της αναπαραγωγής ατόμων με βιολογικά προβλήματα και την προαγωγή άλλων με επιθυμητά κληρονομήσιμα χαρακτηριστικά. Η ευγονική εμφάνισε εφιαλτικές εφαρμογές κυρίως κατά τη χιτλερική περίοδο, εξοντώνοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους για να «καθαρισθεί» η Αρία φυλή.

Παρόμοιους στόχους δυστυχώς φαίνεται ότι έχουν θέσει και σήμερα οι διεθνιστές ισχυροί, προκειμένου να «καθαριστεί» ο κόσμος από δισεκατομμύρια ανεπιθύμητους και να φθάσουμε στην κοινωνία του απόλυτου ελέγχου τους! Ο ιός του AIDS εμφανίστηκε και εξαπλώθηκε στις αφρικανικές χώρες τη δεκαετία του ΄80, λίγα χρόνια αφότου οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν ως κεντρικό ζήτημα εθνικής ασφαλείας τη μείωση του πληθυσμού στον Τρίτο Κόσμο (10 Δεκ. 1974).

Σήμερα, οι περισσότεροι ερευνητές έχουν απορρίψει τη θεωρία ότι το AIDS μεταδόθηκε τυχαία από τον πράσινο πίθηκο στον άνθρωπο. Αποκαλυπτικά στοιχεία ενισχύουν τους ισχυρισμούς επιστημόνων ότι ο ιός αυτός (HIV) αποτελεί εργαστηριακό κατασκεύασμα από άλλους δύο όμοιους σχεδόν γονιδιακά ιούς, που με πειράματα σε φυλακισμένους στις ΗΠΑ διοχετεύτηκε στους ανθρώπους στα τέλη της δεκαετίας του ΄70. Αξιοσημείωτο είναι, ότι αναλογικά εξολοθρεύονται από AIDS οι έγχρωμοι πληθυσμοί της Αφρικής και της Ασίας ενώ είναι πολύ μικρές οι απώλειες σε Β. Αμερική και Ευρώπη.

Εφιαλτικούς στόχους φημολογείται ότι εξυπηρετούν (σε πειραματικό στάδιο;) και οι γνωστοί πια ψεκασμοί (chemtrails) από αεροπλάνα χωρίς διακριτικά, ένα παγκόσμιο φαινόμενο των τελευταίων χρόνων, σαφέστατα υπαρκτό, αλλά ανεξήγητο από τους επίσημους φορείς, παρά τις συνεχείς επερωτήσεις στα Κοινοβούλια, τα video που το καταγράφουν, καθώς και τις ασθένειες που παρατηρείται να συνδέονται με αυτούς τους ψεκασμούς…

ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΣΕΙΣΜΩΝ

Στην εποχή μας ακόμα και οι σεισμοί δεν είναι πλέον πάντοτε ένα τυχαίο φυσικό φαινόμενο. Η επιστήμη έχει αναπτύξει εφαρμοσμένες και θεωρητικές μεθόδους πρόκλησης σεισμών που, όπως λέγεται, μπορεί να έχουν θετικές και αρνητικές προεκτάσεις. Πειράματα πρόκλησης σεισμών που υποτίθεται ότι γίνονται για λόγους πρόληψης και ελέγχου της σεισμικής δραστηριότητας, είναι πιθανό να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή λόγω κάποιου λάθους, αλλά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλο μαζικής κλίμακας με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη.

Ειδικότερα, προγράμματα όπως το περιβόητο αμερικανικό HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) που αναπτύσσεται πειραματικά στην Αλάσκα εδώ και μια 20ετία, έχουν επικίνδυνες εφαρμογές, μεταξύ των οποίων και η ανάπτυξη σεισμικών όπλων. Συγκεκριμένα, με τη σταδιακή και επιλεκτική θέρμανση ενός συγκεκριμένου τμήματος του γήινου φλοιού, προκαλείται σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα (σεισμικός πόλεμος). Ήδη τα τελευταία χρόνια εκδηλώνονται μεγάλοι σεισμοί και τσουνάμι που πλήττουν κυρίως τριτοκοσμικές χώρες, οι οποίες αναγκάζονται αμέσως να υποχωρήσουν στην εισβολή πολυεθνικών εταιρειών. Επίσης, ειδήσεις που συνήθως αποκρύπτονται ή περνούν στα «ψιλά» της ενημέρωσης, μας πληροφορούν για σεισμούς με δεκάδες χιλιάδες θύματα που πυροδοτούνται ηλεκτρομαγνητικά και παίζουν το ρόλο μιας πολεμικής ή διπλωματικής απειλής.

Επιστημονικές μελέτες αναφέρουν ότι με ένα πολύ μεγάλο σεισμό θα μπορούσε να μετατοπιστεί η ακριβής θέση του άξονα περιστροφής της Γης, με συνέπεια τον αφανισμό της ανθρωπότητας. Θα μπορούσαμε λοιπόν να θεωρήσουμε ως σοβαρή την πιθανότητα να είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης επέμβασης και με την άμεση έννοια η διασάλευση των ουρανίων δυνάμεων (Ματθ. ΚΔ΄ 29) και ο μέγας σεισμός του τέλους, που όμοιό του δεν θα έχει γνωρίσει ο κόσμος (Αποκ. ΙΣΤ΄18).

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Συμπεραίνουμε επομένως, έπειτα από τα στοιχεία που παραθέσαμε για τα νέα δεδομένα της εποχής μας, περί πολέμου, πείνας, πανδημίας και σεισμού, ότι πρόκειται για πραγματικά σημάδια που αναγγέλλουν ότι πλησιάζει η ένδοξη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού μας. Ο Κύριος μας ειδοποιεί ακριβώς για να τα προσέξουμε και να βρισκόμαστε σε εγρήγορση πνευματική.

Οι πόλεμοι του κλίματος που διαταράσσουν την ισορροπία της φύσης, η φοβερή πείνα των λαών στην εποχή της αφθονίας, οι νέες ασθένειες που «παράγονται», καθώς και οι σεισμοί που πυροδοτούνται, έχουν πλέον όχι μόνο ως θύμα αλλά και ως θύτη τον άνθρωπο. Οι τεχνολογικές δυνάμεις σε συνδυασμό με την αλαζονεία του σύγχρονου ανθρώπου, κάνουν πλέον κατανοητό τον ακριβή τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται στο προσεχές μέλλον μας τα δεινά και οι φυσικές καταστροφές που περιγράφει η Αγία Γραφή για το τέλος του κόσμου μας.

Να θυμίσουμε ότι όλα αυτά τα αποκαλυπτικά φαινόμενα συγκλίνουν σε μια έννοια που συναντάμε κατ’ επανάληψη στην εσχατολογία της Αγίας Γραφής: Την ΕΡΗΜΩΣΗ. (βλ. Ησαΐα ΚΔ΄1-13, 20, Δανιήλ Θ΄27, ΙΒ΄11, Ματθ. ΚΔ΄15).

Αρχιμ. Δαβίδ Τσελίκας

Περιοδικό ΕΣΥ τ.65 Νοεμ.-Δεκ. 2010

Τα σημεία των εσχάτων καιρών

https://picasaweb.google.com

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr