Ορθόδοξη πίστηΠολυμέσα - Multimedia

Ο Αντίχριστος ως πρόσωπο

2 Απριλίου 2011

Ο Αντίχριστος ως πρόσωπο

Την περασμένη Δευτέρα, 28 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών ο π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος πραγματοποίησε την 6η και τελευταία ομιλία της σειράς με θέμα «Τα σημεία των καιρών». Η ομιλία αυτή διαπραγματευόταν τον «Αντίχριστο ως πρόσωπο».

Στην ομιλία του ο π. Στέφανος αναφέρθηκε στα σημεία των καιρών που θα προηγηθούν της ελεύσεως του Αντιχρίστου όπως η αποστασία των ανθρώπων, η έλλειψη αγάπης, η διαστροφή όλων των ηθικών αξιών της ζωής, πόλεμοι, πείνα, καταστροφές, ακραία καιρικά φαινόμενα, εμφανίσεις λαοπλάνων και ψευδοπροφητών…

Επιπλέον, αναφέρεται στην εμφάνιση των προφητών Ηλία και του Ενώχ – οι οποίοι θα αποδείξουν με τους πύρινους λόγους τους ότι ο Αντίχριστος είναι ψευδό-Μεσσίας και ότι τα «θαύματά» του θα στηρίζονται στην δαιμονική μαγεία – στο σφράγισμα που θα επιβάλλει στο δεξί χέρι και στο μέτωπο και τέλος στο σκοπό της εμφανίσεως του Αντιχρίστου.

Μην απελπιζόμαστε και στενοχωριόμαστε στο άκουσμα και μόνο του ονόματος του Αντιχρίστου, μας τονίζει ο π. Στέφανος. Ο Διάβολος είναι κοσμοκράτορας ενώ ο Χριστός είναι Παντοκράτορας. Δεν πρέπει να μας φοβίζει ο Αντίχριστος, αν έχουμε αγάπη προς το Χριστό και πίστη. Η πίστη στο Θεό είναι αυτή που θα βοηθήσει τους Χριστιανούς – την εποχή εκείνη αλλά και τώρα – να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία και κάθε δαιμονική επήρεια και πειρασμό.

Μπορείτε να κατεβάσετε την ομιλία εδώ ή να την ακούσετε παρακάτω.

Πηγή: http://anaplastiki.blogspot.com/2011/03/blog-post_30.html