Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Το Βατοπέδι, η ανακρίτρια (που δεν ρώτησε) και ο υφυπουργός (που ρώτησε)

5 Απριλίου 2011

Το Βατοπέδι, η ανακρίτρια (που δεν ρώτησε) και ο υφυπουργός (που ρώτησε)

Στην ανακρίτρια Ειρήνη Καλού που συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης Βατοπεδίου για τις ευθύνες μη πολιτικών προσώπων, κατέθεσε ο δικηγόρος της ΚΕΔ Σταύρος Ζερβουδάκης, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα επανέλαβε τα όσα είπε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Δηλαδή ότι ο μοναχός Αρσένιος μπροστά του, πήρε ένα τηλέφωνο, λέγοντας ότι στην άλλη πλευρά της γραμμής ήταν ο Γιάννης Αγγέλου, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή.

Το ερώτημα είναι αν η κα Ειρήνη Καλού είχε την οξυδέρκεια να τον ρωτήσει αν νόμιζε ότι μπλοφάρει, όπως ακριβώς έκανε στη Βουλή ο -σήμερα υφυπουργός Ανάπτυξης- Ντίνος Ρόβλιας.

Ρωτάμε για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι ότι κάτι τέτοιο δεν αναφέρετε στα σημερινά δημοσιεύματα. Ο δεύτερος γιατί απαντώντας στον Ντ. Ρόβλια, ο Στ. Ζερβουδάκης είπε: “Εκείνη τη στιγμή νόμιζα ότι πήρε πράγματι. Εκείνη τη στιγμή. Τώρα δεν μπορώ να ξέρω”. Αλλά και νωρίτερα μετά από παρέμβαση του κ. Εμ. Μπεντενιώτη ο κ. Ζερβουδάκης είχε επισημάνει για το επίμαχο τηλεφώνημα “Σήμερα που με ρωτάτε και με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, εγώ αμφιβάλλω. Δεν ξέρω. Τι να πω; Αποδεικνύεται τίποτα; Δεν αποδεικνύεται.”

ΥΓ: Ρωτάμε και γιατί αν η ανακρίτρια δεν ρώτησε- κάτι που απευχόμαστε, ενδεχομένως να θεωρηθεί ότι η “παρότρυνση” Καστανίδη περί γρήγορων δικαστικών αποφάσεων και καταδικών, μπορεί και να πιάνει τόπο… Και μην πάει το μυαλό κανενός ότι δεν θέλουμε να καταδικαστούν οι ένοχοι. Αρκεί η ενοχή τους να αποδειχθεί πραγματικά και με στοιχεία και όχι με εικασίες ….

Πηγή: http://www.newpost.gr