Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Νέα επίθεση κατά Χριστιανού ιερέα στην Τουρκία

6 Απριλίου 2011

Νέα επίθεση κατά Χριστιανού ιερέα στην Τουρκία

Χριστιανός ιερέας δέχθηκε παρολίγον θανάσιμη επίθεση, στην επαρχία της Σμύρνης, από Τούρκο φανατικό ο οποίος πυροβολούσε στον αέρα ενώ φώναζε εθνικιστικά συνθήματα.Ο Άντριου Γκρέγκ Μπράνσον , γενικός γραμματέας της Ένωσης Εκκλησία της Αναστάσεως, βρισκόταν μπροστά από τα γραφεία της ένωσης, όταν άγνωστος πλησίασε και άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά των ιεραποστόλων. Ο Μπράνσον μαζί με διερχόμενους, κατάφεραν να τον αφοπλίσουν προτού προλάβει να σηκώσει και δεύτερο όπλο που είχε κρυμμένο σε μία τσάντα.
Ο Μπράνσον, του οποίου η εθνικότητα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, δήλωσε πως είναι η πρώτη φορά που του τυχαίνει κάτι τέτοιο, παρά το γεγονός ότι ζεί πολλά χρόνια στην Τουρκία και οι σχέσεις της οικογενείας του με τους γείτονες είναι άριστες.Ο αντιτρομοκρατικός τομέας του αστυνομικού τμήματος Σμύρνης, ερευνά την υπόθεση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τα μίντια, ο ύποπτος φέρεται να είναι εξτρεμιστής εθνικιστής , σύμφωνα με δηλώσεις του σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Χριστιανοί έχουν βρεθεί τον τελευταίο καιρό στο στόχαστρο πολλών βίαιων επιθέσεων, πολλές από τις οποίες φονικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα , η πρόσφατη σύλληψη δύο ανδρών από την αστυνομία Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι σχεδίαζαν τη δολοφονία χριστιανού ιερέα στην περιοχή του Φάτιχ.Μερικά από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατά χριστιανών αποτελούν η δολοφονία του καθολικού ιερέα Αντρέα Σαντόρο μέσα στην ίδια του την εκκλησία από ένα 16χρονο Τούρκο το 2006, ο βασανισμός και η δολοφονία 3 εκδοτών χριστιανικών βιβλίων το 2007, υπόθεση που σχετίζεται με το βαθύ κράτος και την Εργκένεκον και τέλος, η δολοφονία του καθολικού ιερέα Λουίτζι Παντοβέζε το 2010.

Τα κρούσματα βίας εναντίον ετερόδοξων θρησκειών έχουν αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό στην Τουρκία. Η τουρκική κοινωνία δεν φαίνεται διατεθειμένη να επιτρέψει την εδραίωση άλλων θρησκειών πέραν του Ισλάμ , παρά τις προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης να παρουσιάσει την Τουρκία ως πρότυπο δημοκρατίας .
Πηγή: Hurriyet Daily News
http://www.epikaira.gr