Ορθόδοξη πίστη

Εβδομάδα Πολιτισμού και Βιβλίου. Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

18 Απριλίου 2011

Εβδομάδα Πολιτισμού και Βιβλίου. Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Το Φως», στα πλαίσια των εκδηλώσεων της «Εβδομάδας Πολιτισμού και Βιβλίου», διοργανώνει Έκθεση Βιβλίου.
Το αναγνωστικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει και να αγοράσει βιβλία ποικίλης θεματικής ύλης: σχετικά με την Αγία Γραφή, πατερικά, θεολογικά, ψυχωφελή, αγιολογικά, εορτολογικά, λειτουργικά, βιβλία σχετικά με την ορθόδοξη ιεραποστολή, τη χριστιανική τέχνη, βιβλία για τον γάμο, την οικογένεια, νεανικού προβληματισμού, παιδικά, ιστορικά, βιβλία που αφορούν στον ελληνικό πολιτισμό, διηγήματα κ.ά.

Η Έκθεση, επίσης, θα περιλαμβάνει εκκλησιαστικά χειροτεχνήματα και ψηφιακούς δίσκους (CD, DVD) χριστιανικού – πνευματικού περιεχομένου.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα (2 Μαΐου) στις 7:00΄ μ.μ. Θα λειτουργεί κανονικά για το κοινό από την Τρίτη (3 Μαΐου) μέχρι την Κυριακή (8 Μαΐου), μεταξύ των ωρών 8:00΄π.μ. – 1:00΄μ.μ. και 6:00΄μ.μ. – 9:00΄μ.μ. Θα συνεχίσει τη λειτουργία της (μόνο για τα σχολεία) και την αμέσως επόμενη εβδομάδα, δηλ. από τη Δευτέρα (9 Μαΐου) μέχρι την Παρασκευή (13 Μαΐου), μεταξύ των ωρών 8:00΄π.μ. – 1:00΄μ.μ.

*********************************************

Η Εκκλησία της Κύπρου αποτελεί τον μήκιστο και συνεχέστερο θεσμό ολόκληρου του Ελληνισμού. Η Παλαιά Αρχιεπισκοπή Κύπρου κατέστη το εργαστήρι του συλλογικού ιδεώδους του Ελληνισμού της Κύπρου, διασώζοντας σύμβολα, διάσημα, ιερά κειμήλια Αρχιεπισκόπων και Εθναρχών της νήσου. Αυτά υπήρξαν τα όπλα άμυνας, παιδείας και πολιτισμού έναντι των εξωτερικών και εσωτερικών επιβουλών. Η οδός γνωριμίας και κατανόησης της ιστορίας της Εκκλησίας του Αποστόλου και γενναιομάρτυρος Βαρνάβα, διέρχεται μέσω των ιερών αυτών χώρων του παλαιού Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου και της γνωριμίας με τον βίο και την πολιτεία των προαπελθόντων Προκαθημένων της. Όλα αυτά, θα έχει ο καθένας την ευκαιρία να τα δει, να τα γνωρίσει και να τα ζήσει την Εβδομάδα Πολιτισμού και Βιβλίου μέσα από τις εκδηλώσεις και τα εκθέματα των Μουσείων.

*********************************************

Επισκέψεις μαθητών Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης: Τετάρτη, 4 Μαΐου, μέχρι Παρασκευή, 7 Μαΐου και Δευτέρα, 9 Μαΐου μέχρι Παρασκευή, 13 Μαΐου, 8:00΄π.μ. – 1:00΄μ.μ.

Κατά την επίσκεψή τους οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ιστορικούς χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, να μάθουν για την αξία του βιβλίου και να επισκεφθούν την Έκθεση Βιβλίου.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στους χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου

Πληροφορίες:
Tηλ. 22554653, 99345595
www.churchofcyprus.org.cy