Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Εικόνες παρακμής στα δήθεν «φιλέτα» που αντάλλαξαν με το Βατοπαίδι – (vid)

18 Απριλίου 2011

Εικόνες παρακμής στα δήθεν «φιλέτα» που αντάλλαξαν με το Βατοπαίδι – (vid)


Εικόνες εγκατάλειψης και παρακμής κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ, σχετικά με το δήθεν «αμαρτωλό» ολυμπιακό ακίνητο στους Θρακομακεδόνες.

Να αναφερθεί, ότι το συγκεκριμένο ακίνητο περιήλθε στην ιδιοκτησία της Μονής Βατοπαιδίου κατόπιν ανταλλαγής με μέρος της λίμνης Βιστωνίδας.

Η Μονή Βατοπαιδίου πούλησε το εν λόγω ακίνητο σε Κύπριους επιχειρηματίες για την ανέγερση Νοσοκομείου, και το Ελληνικό Κράτος κατάφερε να γίνει «νεκροταφείο».

Επίσης, να σημειωθεί, ότι η Βουλή στο πόρισμα της δεν βρήκε καμία ζημία στην υπόθεση Βατοπαιδίου.

Ενώ η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει βρει μέχρι σήμερα, πουθενά διακίνηση μαύρου χρήματος και παράνομες πράξεις.

Αυτό προκύπτει από έγγραφα, προκύπτει από εκτιμήσεις που έχει κάνει το σώμα ορκωτών εκτιμητών, το οποίο σώμα είναι ένας θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας, για αυτές τις υποθέσεις.

Και για την ιστορία της υπόθεσης, δείτε τη είχε πει ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ στην «Κ.Ε.» για τα λεγόμενα «φιλέτα» στις 16/5/2010.

Ηγούμενος Εφραίμ: «….Οσο για τα λεγόμενα «φιλέτα», ο όρος, καθαρά εφεύρεση ορισμένων για να παραπλανηθούν οι αρμόδιες αρχές και ο λαός, πρέπει να σας πω ότι τα ακίνητα που μας έδωσε το ελληνικό Δημόσιο για ανταλλαγή με τη Λίμνη Βιστωνίδα και τις παραλίμνιες εκτάσεις σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν «φιλέτα».

Αντιθέτως, πολλά απ’ αυτά που μας έδωσαν ήταν ακατάλληλα για οποιαδήποτε χρήση, είτε διότι υπήρχαν πολεοδομικοί περιορισμοί, είτε διότι ήταν δασικές εκτάσεις, είτε, όπως το ολυμπιακό ακίνητο, το οποίο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ασφάλειας για την εξυπηρέτηση ιδρυματικών σκοπών.»

Τελικά παντού υπάρχει ένας μύθος….

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=gJKE3KOp1h8&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3]

πηγή: romfea.gr