Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ουδεμία παραίτηση υπέβαλε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής

19 Απριλίου 2011

Ουδεμία παραίτηση υπέβαλε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής

Σε ανακοίνωση προέβη πριν από λίγο η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όσον αφορά μια χαλκευμένη επιστολή που κυκλοφόρησε εδώ και τρείς ημέρες.

Η επιστολή δεν έχει αποστολέα ενώ έχει ημερομηνία 16.04.2011, και έχει αποσταλεί σε όλους τους Ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με κοινοποίηση στους Μητροπολίτες και την Ιερά Σύνοδο.

Επίσης, να αναφερθεί, ότι την επιστολή φέρεται να υπογράφει ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρει ότι υποβάλει την παραίτησή του με αφορμή τα συκοφαντικά βέλη που δέχεται τον τελευταίο καιρό.

Η “Romfea.gr” έχει στην κατοχή της, την εν λόγω ψεύτικη επιστολή στην οποία φαίνεται καθαρά, ότι η υπογράφη του Πρωτοσυγκέλου είναι σκαναρισμένη ενώ δεν υπάρχει στοίχηση του κειμένου στο έγγραφο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

“Ουδεμία παραίτηση από τη θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπέβαλε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Παπανικολάου.

Είναι δε προφανές ότι το σχετικό χαλκευμένο έγγραφο που υπό τον τύπο ανοικτής επιστολής του έχει αποσταλεί εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας σε Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και σε Ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αποτελεί προϊόν αχαλίνωτης φαντασίας νοσηρών εγκεφάλων με ευδιάκριτες σκοπιμότητες και ήθος παρακράτους.

Ο Πρωτοσύγκελλος έχει ήδη υποβάλει μήνυση κατ΄ αγνώστων και θα προβεί σε όποια άλλη ενέργεια κρίνει απαραίτητη για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής του”.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7891:2011-04-19-11-44-42&catid=13