Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Συρία: Τουλάχιστον 453 οι νεκροί στις ταραχές

28 Απριλίου 2011

Συρία: Τουλάχιστον 453 οι νεκροί στις ταραχές

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι συνέλεξε τα ονόματα τουλάχιστον 453 ανθρώπων οι οποίοι έχουν σκοτωθεί στις σχεδόν έξι εβδομάδες των διαδηλώσεων για δημοκρατία στη Συρία.

Ερωτηθείς ποιος ευθύνεται για τους θανάτους, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν είπε “δεν χρειάζεται σχόλιο αυτό. Τα ονόματα που έχουμε είναι από τη Ντεράα, την Δαμασκό, τα προάστια της Δαμασκού και τα παράλια”.

Η μαζική επέμβαση του στρατού στη Ντεράα, λίκνο των αντικαθεστωτικών κινητοποιήσεων στη Συρία, προκάλεσε πάνω από 30 θανάτους μέσα σε δύο ημέρες, επιτείνοντας την αυξανόμενη ανησυχία της διεθνούς κοινότητας, καθώς το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια έκτακτη σύνοδο για το ζήτημα την Παρασκευή.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη και πάνω από 25 την Δευτέρα στην Ντεράα.

Η ΕΕ θα εξετάσει την επιβολή κυρώσεων στη Συρία

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα συζητήσουν την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων στη Συρία σε συνάντηση των εκπροσώπων τους την Παρασκευή, κατά την οποία θα εξεταστούν διάφορα μέτρα, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

“Θα γίνει μια συνάντηση την Παρασκευή (…) Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι”, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι αρμόδιος για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Μάικλ Μαν.

Πηγή: http://www.nooz.gr/world/suria-toulaxiston-453-oi-nekroi-stis-taraxes