Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Λαμπρός εορτασμός της μνήμης των Αγίων Μαρτύρων Τιμοθέου και Μαύρας στην Ηλιούπολη

4 Μαΐου 2011

Λαμπρός εορτασμός της μνήμης των Αγίων Μαρτύρων Τιμοθέου και Μαύρας στην Ηλιούπολη

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ηλιούπολη και στην ομώνυμη ενορία, η μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Τιμοθέου και Μαύρας.Του Εσπερινού της παραμονής και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Επίσκοπος Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, ενώ της λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος και των Τιμίων λειψάνων ο Μητροπολίτης Άκρας κ. Γεώργιος. Σε όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις μετείχαν πλήθος κληρικών εκ πλησιοχώρων ενοριών, ενώ και εκατοντάδες προσκυνητές εξεδήλωσαν την τιμή τους προς του Αγίους, προσερχόμενοι και συμμετέχοντες.

Παρέστησαν ακόμα ο Δήμαρχος Ηλιούπολεως κ. Βασίλειος Βαλασόπουλος, ο ενορίτης Βουλευτής Ηλείας κ. Γεώργιος Κοντογίαννης, οι πώην Δήμαρχοι κ. Θεόδωρος Γεωργάκης και κ. Ιωαννης Αναγνώστου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ηλιουπόλεως.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στην Ηλιούπολη  τίθεται από τις 29/4 μέχρι τις 4/5 σε προσκύνηση ιερό λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας κομισθέν εκ της εν Καλάμω Αττικής, Ιεράς Συνοδικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίου Συμεών του νέου Θεολόγου.

Καθημερινά τελούνται Ιερές Ακολουθίες, ενώ στις 4/5 και από ώρας 4:30- 7:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και εθελοντική αιμοδοσία.

Η ενορία ιδρύθηκε το 1984 με την τοποθέτηση λυόμενου Ναού, εξυπηρετούμενου από εφημερίους των ενοριών Κοιμήσεως Θεοτόκου, εκ των ορίων της οποίας και προήλθε η νέα ενορία και Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Το έργο ανέλαβε να φέρει εις πέρας Σύλλογος ανεγέρσεως εκ των πρωτεργατών του οποίου υπήρξε και ο σήμερα Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης. Ο σημερινός ναός από τον Σεπτέμβριο του 1985 όπου τέθηκε ο θεμέλιος λίθος από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Σεραφείμ, ανοικοδομήθηκε σταδιακά. Τον Απρίλιο του 1994 έγιναν τα εγκαίνια από τον τότε επίσκοπο και σήμερα Μητροπολίτης Αχελώου κ. Ευθύμιο.

Στο Ναό διορίστηκε πρώτος εφημέριος ο πρεσβύτερος π. Ιωάννης Μπενέτος επικουρούμενος αρχικά υπό του Αρχιμανδρίτου π. Αβερκίου Αγιορείτου. Στη συνέχεια στο Ναό υπηρέτησαν για μικρά η μεγαλύτερα διαστήματα οι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής π. Βασίλειος Υφαντής, π. Στέφανος Καλύβας, π. Μιχαήλ Γιαννάτος, π. Σπυρίδων Αγγελλόπουλος, π. Αθανάσιος Κυρίτσης, π. Πέτρος Κιοσές (+2010), και π. Σεραφείμ Δημητρίου.

Εκ της ενορίας προέρχονται αρκετοί από τους μοναχούς και μοναχές των μονών του Τρικόρφου, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Λάμπρος Ξεσφύγγης και ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Άκκρας Αρχιμανδρίτης π. Ισίδωρος Σαλλάκος

Σήμερα στο Ναό υπηρετούν ο π. Σπυρίδων Αγγελόπουλος, ο π. Χαράλαμπος  Γεωργαντάς και ο π. Ιωάννης Ανδρικόπουλος.

Ο ενορία έχει έντονη λειτουργική και φιλανθρωπική ζωή, εκδίδει το ενημερωτικό εβδομαδιαίο φυλλάδιο «Η Μαρτυρία» και διατηρεί την ιστοσελίδα www.agiamavra.gr

Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=5564