Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Κηφισίας Κύριλλος προεξήρχε της αγρυπνίας για την Αγία Ματρώνα

7 Μαΐου 2011

Ο Κηφισίας Κύριλλος προεξήρχε της αγρυπνίας για την Αγία Ματρώνα

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε η μνήμη της Οσίας Ματρώνης της Ρωσίδος, της αομμάτου και θαυματουργού στο Ι. Μετόχιο Αγ. Παντελεήμονος Κοκκιναρά Πεντέλης της Ι.Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Η θαυματουργική εικόνα της Αγίας Ματρώνας

Το απόγευμα της Κυριακής 1 Μαΐου στις 6.00μ.μ. υποδέχθηκαν στο Καθολικό της Μονής ο Γέρων του Μετοχίου Αρχιμ.Ονούφριος (σημείωση: Ο γέροντας Ονούφριος δεν διακρίνεται στις φωτογραφίες) και οι ενταύθα εγκαταβιούντες πατέρες τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, ο οποίος προεξήρχε της Πανηγυρικής Ι.Αγρυπνίας προς τιμήν της θαυματουργού Οσίας.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε για να προσκυνήσει την θαυματουργό ι.εικόνα της και τμήμα του ιερού της λειψάνου που φυλάσσονται στην Μονή.

Η Ι.Αγρυπνία, η οποία τελέσθηκε κατά το μοναστηριακό τυπικό, ολοκληρώθηκε περί την 1.00π.μ., ενώ οι πατέρες προσέφεραν εκτός των κολλύβων και των άρτων που ευλογήθηκαν πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα στους συρρεύσαντες προσκυνητές στο Αρχονταρίκι του Μετοχίου.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8024:2011-05-03-09-34-20&catid=26:2009-12-18-08-38-40