Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Εγκαινιάσθηκε ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλο

9 Μαΐου 2011

Εγκαινιάσθηκε ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλο

 
Τα Εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς νέου Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Γλυφάδας πραγματοποίησε την Κυριακή, 8 Μαΐου 2011 ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος.
Την παραμονή των Εγκαινίων το Σάββατο το βράδυ, 7 Μαΐου  μεταφέρθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου σε ειδική λειψανοθήκη μικρά τμήματα Ιερών Λείψανων των Αγίων Πατέρων της Ιεράς Μονής Νταού Πεντέλης, των Αββάδων Πατέρων από τη Μονή του Αγίου Σάββα Ιεροσολύμων και από τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο Αεροπαγίτη και τέθηκαν προς προσκύνηση  των πιστών.
Εν συνεχεία τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου. Στο τέλος της Ακολουθίας του Όρθρου  διαβάστηκαν οι Ιερές ευχές που προβλέπονται για τα Εγκαίνια Ιερού Ναού.
Την Κυριακή 8 Μαΐου, τελέσθηκαν με λαμπρότητα η Ιερά Ακολουθία των Εγκαινίων.
Με πομπή Κλήρος και λαός πήγαν 3 φορές, γύρω από τον Ναό. Ύστερα τοποθετήθηκαν τα Ιερά Λείψανα στο «φυτό» μαζί με τα ονόματα Υπέρ Υγείας και Υπέρ Αναπαύσεως που είχα γράψει οι πιστοί, την ειδική θέση στην Αγία Τράπεζα και σφραγίστηκαν με κυρομαστίχη!
Πλύθηκε η Αγία Τράπεζα και καθαγιάστηκε με ειδικά καθαγιασμένα αρώματα. Το ίδιο καθαγιάστηκαν Ιερά Αντιμήνσια. Καθώς και τα τοιχώματα του Ιερού Ναού.

Εν συνεχεία ανάφτηκαν τα Ιερά Καντήλια της Αγίας Τραπέζης  και τελέσθηκε πανηγυρικά η  πρώτη Θεία Λειτουργία, στον Εγκαινιασμένο πλέον Ιερό Ναό .
Στο τέλος της Θείας λειτουργίας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Χρήστος Στρουμπάκης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους συνταξιούχους πλέον, προκάτοχούς του Ιερείς π. Θεόδωρο Δούρο και π. Ιωάννη Μανιάτη, τους εθελοντές συνεργάτες, τους Μεγάλους Δωρητές της Ενορίας κ. Αθανάσιο και την κ. Μαρίνα Μαρτίνου, καθώς και όλους τους Ενορίτες που προσέφεραν από το υστέρημά τους όλα αυτά τα χρόνια, για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Ο Τριαδικός Θεός να χαρίζει σε όλους κάθε αγαθό πνευματικό και υλικό, ευχήθηκε στο τέλος της ομιλίας του ο π. Χρήστος.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε με την σειρά του τον Θεό, που τον αξίωσε να τελέσει άλλη μια φορά Εγκαίνια του Ιερού Ναού, Επισήμανε όμως ότι Εγκαίνια σε έναν Ιερό Ορθόδοξο Ναό, είναι γεγονός ανεπανάληπτο και γι αυτό οι ευλογίες που ζήσαμε όλοι είναι ανυπολόγιστες και δικαιολογούν κάθε κόπο σε όλους που συνέβαλαν ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού και την πραγματοποίηση της τελετής των Εγκαινίων την σημερινή ημέρα. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον π. Ευστάθιο Αρκαμούζη, Προϊστάμενο του Αγίου Νικολάου Καισαριανής, για τις επεξηγήσεις που έκανε στο Εκκλησίασμα, κατά την τελετή των Εγκαινίων.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος, μαζί με το αντίδωρο, μοιράστηκε στο κόσμο, ευλογία εικόνα με κομματάκι από το στιχάρι που φορούσε ο Σεβασμιώτατος κατά την τελετή των Εγκαινίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναός πλέον θα τελεί συνεχώς επί μία Εβδομάδα, την Θεία Λειτουργία, όπως προβλέπει το τυπικό της Εκκλησίας μας.
π. Αντώνιος Χρήστου
Εφημέριος Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας