Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Υπόθεση Βατοπαιδίου: “Μια υπόθεση που τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες”

25 Μαΐου 2011

Υπόθεση Βατοπαιδίου: “Μια υπόθεση που τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες”

Την πόρτα της ανακρίτριας κ. Ειρήνης Καλού που ερευνά την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, πέρασε η συμβολαιογράφος κ. Αικατερίνη Πελέκη.

Μετά την απολογία η οποία διήρκησε περίπου 12 ώρες, τελικά η κ. Πελέκη αφέθηκε ελεύθερη, με εγγύηση ύψους 70.000 ευρώ (υποθήκη όχι μετρητά) χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Η Romfea.gr με δεκάδες δημοσιεύματα από την αρχή της υπόθεσης, έχει επισημάνει ότι ποτέ δεν υπήρξε κάτι παράνομο στο θέμα της Ι. Μονής Βατοπαιδίου, κάτι που επιβεβαιώνει και η απόφαση της ανακρίτριας για τη συμβολαιογράφο κ. Πελέκη.

Θα αναφέρουμε μερικά σημεία από την απολογία της κ. Αικατερίνης Πελέκη, σχετικά με το υποτιθέμενο «σκάνδαλο» Βατοπαιδίου, τα οποία πραγματικά διώχνουν κάθε μορφή αμφιβολίας.

Η κ. Πελέκη κατά την απολογία φέρεται να ανέφερε: «Δεν πιστεύω ότι πίεσε η Μονή κάποιον να αποδεχθεί τα αιτήματα της. Το Κράτος ήθελε να το αποδεχθεί, και έτσι έκανε…»

Σε άλλο σημείο, τόνισε ότι «η υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, είναι μια υπόθεση που τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Οι λάθος πολιτικοί χειρισμοί μετέτρεψαν την υπόθεση σε σκάνδαλο»

Ερωτηθείς για τη Λίμνη Βιστωνίδα, υπογράμμισε: «Έχω εμπεδώσει μέσα μου, ότι η Μονή διαχρονικά πίστευε ότι και η Λίμνη και οι παραλίμνιες εκτάσεις της ανήκουν και, όταν κάποιος πιστεύει ότι του ανήκει κάτι, το διεκδικεί με νόμιμα μέσα».

«Το Κράτος από τη μεριά του, αναγνώρισε με διαδοχικές πράξεις, από το 1998 μέχρι και το 2006, την εγκυρότητα των τίτλων της Μονής, όπως τους παρουσίασε. Οι πράξεις που έχει κάνει το Δημόσιο μέχρι σήμερα, μου δημιουργούν την πεποίθηση, ότι εφόσον ανεγνώρισε την κυριότητα, στη συνέχεια ήθελε, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, να ανακτήσει την κυριότητα των εκτάσεων αυτών και της Λίμνης. Θεωρώ ότι οι αποφάσεις αυτές ήταν ειλημμένες πολιτικές αποφάσεις, διαχρονικά δύο κυβερνήσεων, οι οποίες με τους αρμόδιους εκάστοτε υπουργούς τους, φρόντισαν να υλοποιήσουν την πολιτική αυτή απόφαση», πρόσθεσε στην απολογία της η κυρία Πελέκη.

Το συμπέρασμα τελικά ποιο είναι ;;

Αν όντως αποδειχθεί ότι όλο αυτό ήταν ένα κατασκευασμένο σκάνδαλο σε συνθήκες εργαστηρίου, τότε μιλάμε για πολιτική απάτη….

Αναμένουμε!

πηγή: Romfea