Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Περιοδικό Πεμπτουσία

27 Μαΐου 2011

Περιοδικό Πεμπτουσία

Ο Σύλλογος Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου σας παρουσιάζει το νέο διαδικτυακό περιοδικό “Πεμπτουσία”  www.pemptousia.com. Το ποιοτικό αυτό έντυπο που ήταν βασισμένο στο περιεκτικό τρίπτυχο “Πολιτισμός – Επιστήμες – Θρησκεία” και που επί εννέα συναπτά έτη είχε ευρεία κυκλοφορία και ανταπόκριση, τώρα πλέον επανακυκλοφορεί ανανεωμένο διαδικτυακά.

Θα τροφοδοτείται συνεχώς με νέο υλικό από καταξιωμένους αρθρογράφους και ειδήμονες στον χώρο της επιστήμης τους.Αξιοποιώντας τα εργαλεία που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, το διαδικτυακό περιοδικό “Πεμπτουσία” θα ενημερώνεται σε καθημερινή βάση, ενώ θα προσφέρει, εκτός από τα γραπτά άρθρα και άφθονο οπτικοακουστικό υλικό (ομιλίες, μουσική, αποκλειστικές συνεντεύξεις, ταινίες, ντοκιμαντέρ αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος video clips).

Παράλληλα η διαδικτυακή αυτή πύλη φιλοξενεί και παρέχει συνεχή πρόσβαση σε πλούσιο περιεχόμενο, που αφορά την ιστορία, την τέχνη, την παράδοση, την ζωή και το έργο της Μονής Βατοπαιδίου.

H Πεμπτουσία μεταξύ άλλων θα δημοσιεύει 2 ειδικά αφιερώματα την εβδομάδα δηλαδή συλλογή κειμένων και οπτικοακουστικού υλικού με συγκεκριμένο θέμα. Την κύρια θέση ως μόνιμο αφιέρωμα στη Πεμπτουσία κατέχει ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός. Το κοινό επίσης θα έχει την δυνατότητα άμεσους και λεπτομερούς ενημερώσεως για την υπόθεση της λίμνης Βιστωνίδας.

Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή με την ψηφιακή και σύντομα πολυγλωσσική προβολή της ανεκτίμητης πνευματικής και πολιτιστικής παράδοσης της Ορθοδοξίας και του Γένους μας θα μεταδώσει στον μετανεωτερικό και κατακερματισμένο σύγχρονο άνθρωπο ένα μήνυμα πίστης, ελπίδας και αγάπης και θα υπενθυμίζει την αξία του αληθινού ανθρώπου ως εικόνας του Θεού.

Σύλλογος Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου