Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Πανευρωπαϊκή ημέρα για το κίνημα των «Αγανακτισμένων»

5 Ιουνίου 2011

Πανευρωπαϊκή ημέρα για το κίνημα των «Αγανακτισμένων»

Πληροφορίες κάνουν λόγο για προσέλευση πολιτών στο Σύνταγμα και από άλλα μέρη της Ελλάδας, από την Κρήτη, τη Δυτική Ελλάδα κλπ.

Το επόμενο στοίχημα για τους «αγανακτισμένους» είναι για σήμερα Κυριακή η 2η Πανευρωπαϊκή Κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και σε πολλές άλλες πλατείες της χώρας.

Οι πολίτες που συμμετείχαν στην ανοιχτή λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την Κυριακή πορείες από γειτονιές της Αθήνας προς το κέντρο της πόλης. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες κάνουν λόγο για προσέλευση πολιτών στο Σύνταγμα και από άλλα μέρη της Ελλάδας, από την Κρήτη, τη Δυτική Ελλάδα κλπ.

Οι χθεσινές κινητοποιήσεις ολοκληρώθηκαν υπό την εποπτεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων εξαιτίας των πρόσφατων γεγονότων που είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των εισόδων της Βουλής από διαδηλωτές, καθώς και τον προπηλακισμό βουλευτών.

Η συγκέντρωση κορυφώθηκε με την καθιερωμένη συνέλευση που έγινε γύρω από το σιντριβάνι στην πλατεία. Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση ήταν οι προτάσεις για τις δράσεις κατά την πανευρωπαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 5ης Ιουνίου, αλλά και κατά την ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από την «Άμεση Δημοκρατία», την Κυριακή -ημέρα πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων- θα υπάρχει σύνδεση με την Ισπανία και την Ιταλία, για την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για δράση.

Mηχανοκίνητη πορεία στη Θεσσαλονίκη

Μηχανοκίνητη πορεία σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και γειτονιές της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να πραγματοποιήσουν σε λίγη ώρα, οι «Αγανακτισμένοι» της πόλης.

Στόχος της κινητοποίησης είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών, προκειμένου να συμμετέχουν στην κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 μπροστά στο Λευκό Πύργο.

Στη σημερινή συγκέντρωση αναμένεται να συμμετέχουν πολλοί «Αγανακτισμένοι» από γειτονικούς νομούς και πόλεις.

www.kathimerini.gr