Προσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Η γιορτή της Αγίας Τριάδας στην Μηδέα (με φωτογραφικό υλικό)

13 Ιουνίου 2011

Η γιορτή της Αγίας Τριάδας στην Μηδέα (με φωτογραφικό υλικό)

Φωτορεπορτάζ Studio Μπουγιώτης-Ρασσιάς

Τη Δευτέρα 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 εορτή του Αγίου Πνεύματος πανηγύρισε μεγαλοπρεπώς ο εν Αγία Τριάδι (Μέρμπακα) Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος 5κμ από την πόλη του Ναυπλίου. Την παραμονή Κυριακή 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 , εψάλει ο Μέγας Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Επιδαύρου κ.κ Καλλινίκου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού έγινε η λιτάνευση της Αγίας Εικόνας σε όλο τον Δήμο Μηδέας προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων του.

Την ημέρα της εορτής Δευτέρα 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί πανηγυρική θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος .

Κατά τον εσπερινό έψαλε η Βυζαντινή Χορωδία του Ι. Ναού υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Παναγιώτη Κωστόπουλου.

Ανήμερα της εορτής και ώρα 7:00μ.μ θα ψάλει Εσπερινός και εν συνεχεία ο Κανόνας εις την Παναγία Τριάδα.Παρών στον Αρχιερατικό εσπερινό έδωσαν ο υφυπουργός ενέργειας Γ. Μανιάτης ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Ανδριανός καθώς και οι τοπικές και στρατιωτικές αρχές του νομού.

Και στο Ναύπλιο πανηγύρισε όλως ιδιαιτέρως ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο ιεροκήρυκας της Ιερής Μητροπόλεως Αργολίδας Χρυσόστομος Παπουλέσης πλαισιωμένος από ιερείς της Ναυπλίας .Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας παιανιζούσης της Δημοτικής φιλαρμονικής Ναυπλίου.Χαρακτηριστικό και στις δύο πανήγυρις το πλήθος του κόσμου και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά τα οποία μάλιστα συμμετείχαν και ενεργά στους εορτασμούς του Αγίου Πνεύματος.