Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Καλοκαιρινό Σεμινάριο Φωνητικής Τέχνης και Τεχνικής

20 Ιουνίου 2011

Καλοκαιρινό Σεμινάριο Φωνητικής Τέχνης και Τεχνικής

Προσαρμοσμένο στην Βυζαντινή μουσική και το Παραδοσιακό Τραγούδι

ΒΙΒΑΡΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 5-11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Πρόκειται για το πρώτο σεμινάριο στον Ελληνικό χώρο, καθαρά φωνητικών τεχνικών που προέρχονται απο το κλασσικό και το σύγχρονο τραγούδι εφαρμοσμένων στο Βυζαντινό μέλος και την Παραδοσιακή και Λαϊκή Ελληνική φωνητική έκφραση.

Το εβδομαδιαίας διάρκειας αυτό σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους ασχολούνται με την Ελληνική Παραδοσιακή φωνητική Μουσική-Ψάλτες, Τραγουδιστές, Ηθοποιούς. Συνοδεύεται από CD με βοηθητικό φωνητικό υλικό ασκήσεων και video της βασικής φωνητικής μεθόδου στα Αγγλικά και στα Ελληνικά.

Το ημερήσιο πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει δίωρη παρουσίαση των τεχνικών της Μεθόδου και των βασικών της ασκήσεων και δίωρη εξάσκηση των διδασκόμενων τεχνικών σε Βυζαντινά μέλη και Παραδοσιακά Τραγούδια. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ασκηθούν ατομικά (Master class) στην εφαρμογή των φωνητικών τεχνικών σε αντιπροσωπευτικά κομμάτια του ρεπερτορίου τους. Προϋπόθεση, η άριστη μουσική γνώση των μουσικών αποσπασμάτων πρός φωνητική εκμάθηση. Μπορούν να συμμετάσχουν και καλλιτέχνες κλασσικού ή σύγχρονου τραγουδιού.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 30 άτομα. Ο ελάχιστος είναι 15 άτομα. Υπάρχει περιωρισμένη δυνατότης οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους συνοδό(ούς). Επίσης είναι δυνατή η παρουσία επισκεπτών το Σάββατο 9 ή την Κυριακή 10 Ιουλίου με αντίτιμο συμμετοχής 30€.

Η συνολική επιβάρυνση διαμονής στο παραθαλάσσιο Ξενοδοχείο Μαρίνα, που θα διεξαχθεί το σεμινάριο, τιμάται 100€ και περιλαμβάνει πρωϊνό .

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Πέτρος Πανταζής κιν.6942700913, 6936007123, σταθ.2106001914