Θεολογία και Ζωή

Σε γκέτο και άντρο συμμοριών έχει μετατραπεί το Θεμιστόκλειο Γυμναστήριο Πειραιά

28 Ιουνίου 2011

Σε γκέτο και άντρο συμμοριών έχει μετατραπεί το Θεμιστόκλειο Γυμναστήριο Πειραιά

Από χώρος εξυπηρέτησης γυμναστικών εκδηλώσεων σχολείων και αθλητικών συλλόγων, έχει μετατραπεί σε γκέτο περιθωριακών, λόγω πλημμελής φύλαξης και αστυνόμευσης.

Το μεταναστευτικό πρόβλημα και η οικονομική κρίση εμφαίνεται έντονη σε όλες τις συνοικίες της πόλης, ιδιαίτερα όπου υφίσταται εντονότερη συγκέντρωση αλλοδαπών και συνεπώς και στην ενορία της Υπαπαντής που από το 1940 φιλοξενεί το «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ».

Οι παλαιότερο το θυμούνται ως τον στίβο που φιλοξενούσε, για δεκαετίες όχι μόνο σχολικούς και αθλητικούς αγώνες (μπάσκετ και βόλεϊ), αλλά και διασυλλογικούς αγώνες στίβου. Λειτουργούσε δε και συνεχίζει, ως εκτονωτικός πνεύμονας της τοπικής αθλούμενης νεολαίας.

Οι καιροί όμως άλλαξαν, ο χώρος έχει αρχίσει, μετά τις απογευματινές ώρες, να φιλοξενεί, στις κερκίδες του βέβαια και όχι στον στίβο, πληθώρα περίεργων, περιθωριακών στοιχείων, που από την ηχηρότατη αμοιβαία απαράδεκτη φρασεολογία τους, αποδεικνύεται ότι προσπαθούν να περάσουν την πολιτική αστάθεια της χώρας, και στην καθημερινή ζωή των περιοίκων. Επιδιώκουν να τους επιβληθούν, θυμίζοντας σκηνικό αμερικάνικων συμμοριών.

Είναι μάλιστα σίγουρο ότι εκεί θα οδηγηθούν, αν δεν υπάρξει άμεσος προληπτικός μηχανισμός, καθόσον οι ομαδικές κλήσεις των γειτόνων στην δημοτική και αστυνομική αρχή, αντιμετωπίζονται, όταν αντιμετωπίζονται, με κινήσεις χωρίς οργανωμένη συνέχεια.

Οι ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής πρέπει άμεσα να αλλάξουν, με εφαρμογή ενός τουλάχιστον τριμηνιαίου προγράμματος επιτήρησής του χώρου, για να μην γκετοποιηθεί ολόκληρη η περιοχή.

Τα όργανα της πόλης, και κυρίως τα δημοτικά-δημοτική αστυνομία, συμπεριλαμβανομένης και της φύλαξης του γυμναστηρίου, είναι φαίνεται αναρμόδια ή ανεπαρκή να επιβάλλουν την τάξη, η δε αρμόδια- με τον αποτελεσματικό της διοικητή ασφαλείας- αστυνομία των Καμινίων, είναι σε μερική αδυναμία της λόγω της τεράστιας περιοχής που καλύπτει και των γνωστών προβλημάτων στον τεχνικό εξοπλισμό των περιπολικών οχημάτων της.

Κύριε Δήμαρχε, σε συνεργασία της Αστυνομικής αρχής, να βάλετε τάξη στο χώρο. Εμείς θα επανέλθουμε, με το ίδιο θέμα, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο

Ηλίας Μ. Σκαφιδάς

Δικηγόρος – Εμπειρογνώμονας ΕΕ

Πηγή: http://www.pireasnews.gr/