Ορθόδοξη πίστη

Καλό ταξίδι στους δύο αγγέλους!

15 Ιουλίου 2011

Καλό ταξίδι στους δύο αγγέλους!

Εν μέσω οδυρμών, πόνου και οργής οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία τα δύο δίδυμα, οι 19χρονοι Μιλτιάδης και ο Χρήστος Χριστοφόρου, που χάθηκαν από την φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου στη ναυτική βάση «Ελευθέριος Φλωράκης» στο Μαρί.

Η εκκλησία της Αγίας Τριάδας στη Λεμεσό, όπου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία των δυο αδελφών, ήταν πολύ μικρή για να χωρέσει τις εκατοντάδες κόσμου που έσπευσε να πει τα στερνό αντίο στα δύο αδέλφια που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή του.
Οι φίλοι τους, υιοθετώντας την προτροπή της οικογένειας των άτυχων αδελφών, πήγαν στην εκκλησία φορώντας λευκά ή γαλάζια ρούχα, τα χρώματα του ναυτικού, όπου υπηρετούσαν οι δυο εθνοφρουροί.

Με παρατεταμένο χειροκρότημα, ακριβώς στις 11:00, το συγκεντρωμένο πλήθος υποδέχθηκε τις σορούς των δίδυμων αδελφών την ώρα που πένθιμα κτυπούσαν οι καμπάνες, τιμητικό άγημα από το ναυτικό απέδιδε τιμές και η Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ) παιάνιζε εμβατήρια.

Από το πλήθος ακουγόταν η ιαχή «ήρωες», ενώ τρεις συνάδελφοι των Μιλτιάδη και Χριστάκη κρατούσαν τρεις σταυρούς με λευκά άνθη. Τα φέρετρα των δυο εθνοφρουρών ήταν σκεπασμένα με τις σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και του αγαπημένου αθλητικού σωματείου των δυο νέων.

http://player.videopublishing.com/player.swf

Επάνω στα φέρετρα και τα πηλίκια των δυο εθνοφρουρών του ναυτικού, καθώς και οι φωτογραφίες τους και ανάμεσα στα δυο φέρετρα η εικόνα της βρεφοκρατούσας Παναγίας και αναμμένα κεριά.

Η νεκρώσιμος ακολουθία άρχισε με την ψαλμωδία του «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος».

Στους επικήδειους λόγους μίλησαν αρκετοί για την αρετή και το χαμόγελο των δίδυμων ναυτών και τα λόγια τους ακούμπησαν στις καρδιές όλου του κόσμου.