Γενικά Θέματα

Επίσημη αναγνώριση της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Μποτσουάνα

27 Ιουλίου 2011

Επίσημη αναγνώριση της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Μποτσουάνα

Από την Ιερά Επισκοπή Μποτσουάνας έγινε γνωστό, ότι λίγες ημέρες πριν ανακοινώθηκε επισήμως η Αναγνώριση της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Μποτσουάνα από την Κυβέρνηση.

Ο Επίσκοπος Γεννάδιος έσπευσε να ενημερώσει τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ.Θεόδωρο Β’, για το χαρμόσυνο και λίαν ελπιδοφόρο γεγονός αυτό, το οποίο ανοίγει πλέον το δρόμο και δημιουργεί τις ευοίωνες προοπτικές εγκαθιδρύσεως και εδραιώσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη σύγχρονη και φιλοπρόοδη αυτή χώρα.

Σημειώνεται ο χρόνος ρεκόρ της Επισήμου Κρατικής Αναγνωρίσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη χώρα αυτή, δεδομένης της καλής λειτουργίας και καταστάσεως των υπηρεσιών και αρχών της μέσα από ένα σύστημα οργανωμένο και υπερσύγχρονο για τα δεδομένα της Αφρικής.

Ο Επίσκοπος Μποτσουάνας Γεννάδιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον επ. Πρόξενο της Δημοκρατίας της Μποτσουάνας στην Αθήνα κ.Νεκτάριο Πολυχρονίου και προς την Ερίτ. Κα Doreen Khama, Νομική Σύμβουλο της Ι.Επισκοπής και ανωτάτη Δικαστική Λειτουργό της Μποτσουάνας, για τις άοκνες και καρποφόρες προσπάθειές τους, οι οποίες συντονισμένες έφεραν το θετικό αυτό αποτέλεσμα.

Εξάλλου, το Καρπενήσι επισκέφθηκε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μποτσουάνας κ.Γεννάδιος, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.Νικολάου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις της τοπικής πανηγύρεως του Προφήτου Ηλιού της Πόλεως Καρπενησίου.

Ο Θεοφιλέστατος είχε την ευκαιρία να ομιλήσει στο εκκλησίασμα για το ανθρωπιστικό και ιεραποστολικό έργο της νεοσυστάτου Ορθοδόξου Επισκοπής στη μακρυνή Μποτσουάνα καθώς και για την πρόσφατη επίσημη Αναγνώριση της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Κράτος.

 πηγή: romfea.gr