Άγιοι - Πατέρες - Γέροντες

Προύσης Ελπιδοφόρος: “Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αγκαλιάζει όλα τα έθνη”

29 Ιουλίου 2011

Προύσης Ελπιδοφόρος: “Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αγκαλιάζει όλα τα έθνη”

0-aaprousis

Ολιγοήμερη επίσκεψη στην Βοστώνη πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος κατά την παρελθούσα εβδομάδα.

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου επισκέφθηκε τις άρτια και υποδειγματικά οργανωμένες πρότυπες κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Βοστώνης (St Methodios Camp, Contoocook, New Hampshire), συνοδεύομενος υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Βοστώνης, κ. Μεθοδίου. Εκεί είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων και να θαυμάσει το επιτελούμενο ποιμαντικό έργο προς όφελος της ομογενειακής νεολαίας.

Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φιλομηλίου, κ. Ηλία, προέβη στη χειροτονία σε διάκονο και πρεσβύτερο, αντιστοίχως, του κ. Εμμανουήλ Lemelson, αποφοίτου της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.

Αμφότερες οι χειροτονίες έλαβαν χώρα στο ιστορικό Παρεκκλήσιο της Σχολής. Με τον αγ. Προύσης συλλειτούργησαν ο άγιος Φιλομηλίου και άλλοι κληρικοί της Βοστώνης, όπως o Αρχιμ. κ. Παντελεήμων Μανουσάκης, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Κολλέγιο του Τιμίου Σταυρού Worchester, ο Αρχιμ. κ. Ιωακείμ Κοτσώνης, Βιβλιοθηκάριος της Θεολογικής Σχολής, ο Πρωτοπρ. κ. Παναγιώτης Τσάμπηρας, Εφημέριος του Παρεκκλησίου της Σχολής, και ο Οικονόμος κ. Βασίλειος Μπέμπης, προϊστάμενος της Κοινότητος Αγ. Νεκταρίου Roslindale.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος κατά την προσφώνησή του εξήρε το υψηλό της ιερωσύνης αξίωμα και ερμήνευσε κατά βαθύτατο θεολογικό τρόπο την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, 24ης Ιουλίου. Συνέδεσε κατάλληλα τα μηνύματα της περικοπής με την προκείμενη χειροτονία, προέτρεψε δε τον νέο κληρικό να παραμείνει ενωμένος με την Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο, όπως τόνισε ο κ. Ελπιδοφόρος, «αγκαλιάζει όλα τα έθνη, συνδιαλέγεται σε όλες τις γλώσσες και καλωσορίζει του πάντες, αποδεχόμενο την ετερότητα».

Μετά το πέρας της χειροτονίας της Κυριακής παρετέθη υπό του νεοχειροτονηθέντος επίσημο δείπνο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Βοστώνης.

Ο νεοχειροτονηθείς Πρεσβύτερος κ. Εμμανουήλ Lemelson θα υπηρετήσει το υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλβανόφωνο εν Αμερική ποίμνιο και συγκεκριμένα την Κοινότητα της Αγίας Τριάδος Βοστώνης, η οποία τελεί υπό την ευθύνη του Θεοφιλ. Επισκόπου Φιλομηλίου κ. Ηλία.

0-aaprousis1

0-aaprousis2

0-aaprousis3

0-aaprousis4

0-aaprousis5

0-aaprousis6

0-aaprousis-boston

0-aaprousis-bostonis

πηγή: romfea.gr