Η Αικατερίνη

Ένα πνευματικό παιδί του Γέροντα Αικατερίνα, όταν ήταν τριάντα πέντε χρονών, αρρώστησε βαριά. Η ασθένειά της ήταν θανάσιμη αλλά οι γιατροί επειδή δεν ήθελαν να την απογοητεύσουν δεν της το έλεγαν. Απλώς είπαν να βάλει τα παιδιά της σε κάποιο ίδρυμα γιατί η θεραπεία θά διαρκέσει πολύ χρόνο. Την έστειλαν σε ένα σανατόριο και της έδωσαν να πίνει κάποια φάρμακα. Πριν βάλει τα παιδιά της στο ίδρυμα και πριν πάει στο σανατόριο η Αικατερίνη πήγε στον Γέροντα Σεραφείμ για να πάρει την ευλογία του. Αυτός της έδωσε αγιασμό και ένα πρόσφορο και της είπε:

– Πήγαινε στο σπίτι σου, κόψε το πρόσφορο σε μικρά κομματάκια και κάθε πρωί πριν πάρεις το πρωινό σου να τρως από ένα κομμάτι και να πίνεις λίγο αγιασμό. Φάρμακα πού σου έδωσαν οι γιατροί μην τα πίνεις και να μην πας στο σανατόριο.

Η Αικατερίνη έκανε αυτό πού της είπε ο Γέροντας.

Μετά από μερικές εβδομάδες η Αικατερίνα πήγε να την δουν οι γιατροί. Όταν την είδαν δεν μπόρεσαν να πιστέψουν στά μάτια τους. Την ρώτησαν ποιά φάρμακα έπαιρνε. Αυτή δεν τους είπε αλήθεια γιατί δεν ήθελε να βάλει σε δύσκολη θέση τον Γέροντα αλλά τους είπε ότι έπαιρνε εκείνα τα φάρμακα πού της είχαν δώσει.

Τότε ο γιατρός πού την παρακολουθούσε της είπε ειλικρινά·

– Τώρα είστε πολύ καλά και δεν έχετε κανένα πρόβλημα, γι’ αυτό τώρα μπορώ να σας πω. Είχατε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στά πνευμόνια σας. Συνήθως οι άνθρωποι πού έχουν τέτοια ασθένεια μόνο ένας από τους εκατό επιβιώνει.

Από τότε η Αικατερίνα ποτέ δεν πήγαινε στούς γιατρούς. Προσευχόταν στον Κύριο και επισκεπτόταν τακτικά τον πνευματικό της πατέρα.

πηγή: Βίος-Θαύματα-Προφητείες του Αγίου Σεραφείμ της Βίριτσα – Νέου Αγίου της Ορθοδόξου Ρωσικής Εκκλησίας 1866-1949, Εκδόσεις Όρθόδοξος Κυψέλη», Θεσσαλονίκη, 2003