Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Βατοπαίδι… όλη η αλήθεια – Νέο Ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΪ φέρνει ανατροπή στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου

3 Σεπτεμβρίου 2011

Βατοπαίδι… όλη η αλήθεια – Νέο Ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΪ φέρνει ανατροπή στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου

Vatopedi, march 1916

Τρία χρόνια πέρασαν από τη δημιουργία του «σκανδάλου» της Μονής Βατοπαιδίου.

Στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια δεν ακούς για την υπόθεση αυτή τίποτε άλλο από το ότι ήταν μία καλοστημένη και ανήθικη πολιτική σκευωρία.

Πάρα πολλοί είναι αυτοί που αισθάνονται ότι ζούμε σε μία εποχή με πολλές παράλογες σκοπιμότητες.

Ο ΣΚΑΪ σε Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε αναφέρει:

“ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ… ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ”

Ο ΣΚΑΙ ανέτρεψε την εμπεδωμένη αντίληψη που υπήρχε στην κοινή γνώμη για την υπόθεση Βατοπαιδίου.

Η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίστηκε και φέρνει στο φως αδημοσίευτα στοιχεία γύρω από τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν γι’ αυτό το θέμα τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο ΣΚΑΙ ετοιμάζει ειδικά ντοκυμαντέρ με τον τίτλο «Βατοπαίδι …όλη η ιστορία», στα οποία θα προβάλλονται όλες οι πτυχές της υπόθεσης καθώς και σημαντικές λεπτομέρειες που ανατρέπουν τα ως τώρα δεδομένα. Για πρώτη φορά μιλούν πολιτικοί που βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας καθώς και οι πρωταγωνιστές της ιστορίας που συγκλόνισε την κοινή γνώμη για περισσότερα από τρία χρόνια. Πανεπιστημιακοί καθηγητές και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί δίνουν την πραγματική ερμηνεία των γεγονότων».

Ενώ τα σχόλια που αναφέρονται σε δημοσιογραφικούς κύκλους σχετικά με το δήθεν σκάνδαλο είναι ανατρεπτικά, δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή της υπόθεσης αυτής προκειμένου να πληγεί το Άγιο Όρος. Ας μην ξεχνάμε πως ό,τι ηθικότερο υπήρχε για το ελληνικό στοιχείο είναι ακριβώς το Άγιο Όρος.

Από δημοσιογραφικούς κύκλους του ΣΚΑΪ κυκλοφόρησε ότι θα είναι πλούσια και πολλά τα ρεπορτάζ και στην πραγματικότητα θα έπρεπε ο τίτλος να είναι όχι «Βατοπαίδι… όλη η ιστορία» αλλά «Βατοπαίδι… όλη η αλήθεια».

Το ΣΚΑΪ ήδη υπήρξε ανατρεπτικό, αποκάλυψε κρυμμένα στοιχεία, απέδειξε ότι δεν υπάρχει ζημία του Δημοσίου. Από το Δελτίο Τύπου φαίνεται ότι μεταξύ άλλων μιλούν σοβαροί γνώστες της υποθέσεως, καθηγητές Πανεπιστημίου και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί που δίνουν την πραγματική ερμηνεία των γεγονότων. Να δούμε πού θα κρυφθούν εκείνοι που μέχρι σήμερα παρουσίαζαν μόνο τη φανταστική!

Τα στοιχεία τα οποία θα αποκαλυφθούν φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι είναι άγνωστα τόσο για το ευρύ κοινό όσο και για τις δικαστικές αρχές.

Ήταν αθέμιτη η τηλεοπτική καταδίκη και για τους πολιτικούς για τους οποίους δεν αποδείχθηκε τίποτε επιλήψιμο, γιατί καταδικάστηκε έτσι ευρύτερα η πολιτική με αποτέλεσμα οι πολιτικοί να μην μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, αλλά και για το Άγιο Όρος εφόσον είναι γνωστό σε όλους ότι η ζωή στο Άγιο Όρος δεν είναι αυτή που παρουσιάστηκε.

Δυστυχώς επηρεάστηκε και μεγάλος αριθμός δικαστικών λειτουργών και για αυτό υπάρχει ευθύνη όχι μόνο σε αυτούς που έπλεξαν φανταστικά σενάρια αλλά και στην κοινή γνώμη η οποία δέχεται ευχαρίστως κυρίως τέτοια σενάρια με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να κινδυνεύει να αλλοιωθεί ακόμα και η κρίση της Δικαιοσύνης.

«Τα στοιχεία που φέρνει ο ΣΚΑΙ στο φως της δημοσιότητας φαίνεται να αλλάζουν εντελώς την εικόνα που είχε δημιουργηθεί μέχρι σήμερα για την υπόθεση» αναφέρουν πολύ καλά ενημερωμένοι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι.

Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες, τα ντοκυμαντέρ θα αρχίσουν να προβάλονται στις αρχές Οκτωβρίου.

Πηγή: http://www.briefingnews.gr