Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Υπόθεση Βατοπαιδίου – Ανατρέπονται τα ως τώρα δεδομένα

3 Σεπτεμβρίου 2011

Υπόθεση Βατοπαιδίου – Ανατρέπονται τα ως τώρα δεδομένα

Η Romfea.gr από πάντοτε από τα ρεπορτάζ που έκανε, γνώριζε και υποστήριζε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο στο Βατοπαίδι.

Δημοσίευμα του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου στο Newpost αναφέρει:
«Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ έχει ήδη πραγματοποιήσει αναλυτικά ρεπορτάζ και έρευνα σε βάθος για την υπόθεση αυτή φέρνοντας για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας άγνωστα τόσο για το ευρύ κοινό όσο και για τις δικαστικές αρχές στοιχεία.

Είναι γνωστό ότι οι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας δικάστηκαν και καταδίκαστηκαν τηλεοπτικά την ίδια ώρα που η Βουλή των Ελλήνων τους αθώωνε.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός δικαστικών λειτουργών επηρεάστηκαν από τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να αλλοιωθεί η κρίση τους.
Τα στοιχεία που φέρνει ο ΣΚΑΙ στο φως της δημοσιότητας φαίνεται να αλλάζουν εντελώς την εικόνα που είχε δημιουργηθεί μέχρι σήμερα για την υπόθεση. Το τηλεοπτικό τρέιλερ ΣΚΑΙ είναι διαφωτιστικό για το τι ακριβώς θα παρουσιάσει ο τηλεοπτικός σταθμός. Ο ΣΚΑΙ ανέτρεψε την εμπεδωμένη αντίληψη που υπήρχε στην κοινή γνώμη για την υπόθεση Βατοπαιδίου. Η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίστηκε και φέρνει στο φως αδημοσίευτα στοιχεία γύρω από τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν γι’ αυτό το θέμα τα τελευταία τρία χρόνια.
Ο ΣΚΑΙ ετοιμάζει ειδικά ντοκυμαντέρ με τον τίτλο «Βατοπαίδι …όλη η ιστορία», στα οποία θα προβάλλονται όλες οι πτυχές της υπόθεσης καθώς και σημαντικές λεπτομέρειες που ανατρέπουν τα ως τώρα δεδομένα. Για πρώτη φορά μιλούν πολιτικοί που βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας καθώς και οι πρωταγωνιστές της ιστορίας που συγκλόνισε την κοινή γνώμη για περισσότερα από τρία χρόνια. Πανεπιστημιακοί καθηγητές και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί δίνουν την πραγματική ερμηνεία των γεγονότων.

Βατοπαίδι …όλη η ιστορία …..έρχεται στο ΣΚΑΙ».

Κανείς μέχρι σήμερα δεν ανέφερε ότι οι μοναχοί δεν εργάζονται για τον εαυτό τους και συγκεκριμένα στο Βατοπαίδι δεν βρέθηκε κανείς προσωπικός λογαριασμός όχι μόνο στον Γέροντα Εφραίμ και τον Μοναχό Αρσένιο αλλά σε κανέναν μοναχό, δεν υπήρξαν χρηματισμοί ούτε στους πολιτικούς αλλά ούτε μεταξύ άλλων δημοσίων προσώπων. Την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να λύσει ένα θέμα την μετέτρεψαν μέσω των μέσων ενημέρωσης σε ποινικό αδίκημα και έβαλαν ηθικούς αυτουργούς σε τρεις Κυβερνήσεις τον Γέροντα της Μονής Εφραίμ και τον Μοναχό Αρσένιο. Επίσης είναι οι ηθικοί αυτουργοί δεκάδων υπαλλήλων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων, του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, του Δ.Σ. της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, πέντε Υπουργών και δεν γνωρίζω πόσων άλλων ακόμα σε ανύπαρκτο αδίκημα.
Το ίδιο το κράτος από την στιγμή της επάνδρωσης του Αγίου Όρους το στηρίζει σαν Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εθνικό πολιτιστικό και πνευματικό μνημείο όπως ήταν πάντοτε. Ξαφνικά θυμήθηκαν το 2008 ότι πρέπει να βαφτίσουν τους ακτήμονες μοναχούς που θυσιάζονται για τις Μονές τους και την Ορθοδοξία, μπίζνεσμεν.
Το ΣΚΑΪ σε παλαιότερες εκπομπές του έχει αποδείξει ότι προσεγγίζει την πραγματικότητα. Ήταν το πρώτο που απέδειξε ότι δεν υπάρχει ζημία στο Δημόσιο, άρα ούτε αδίκημα.

«Οψόμεθα…»

Πηγή: Romfea.gr