Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Σε επιφυλακή η Εθνική Φρουρά στην Κύπρο

8 Σεπτεμβρίου 2011

Σε επιφυλακή η Εθνική Φρουρά στην Κύπρο

 

Kάτοικοι της περιοχής είχαν προειδοποιήσει για περίεργες κινήσεις Τούρκων στρατιωτών.

Στρατιώτες της κατοχικής δύναμης των Τούρκων στην Κύπρο, αφαίρεσαν την ελληνική σημαία και αυτήν της Εθνικής Φρουράς, που ήσαν σε εγκαταλειμμένο φυλάκιο!

Είναι φυσικό να δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά γύρω από το γεγονός, με πρώτο την ανευθυνότητα του κυπριακού υπουργείου Άμυνας. Ο αντικαταστάτης του παραιτηθέντα υπουργού, λόγω της φονικής έκρηξης στο στρατόπεδο, είχε δηλώσει ότι έφριξε από την απουσία ενδιαφέροντος του προκατόχου του για θέμα άμυνας. Είναι δε πρωτοφανές, να υπάρχει φυλάκιο εγκαταλειμμένο και να είναι αναρτημένες οι σημαίες.

Το δεύτερο σοβαρό ζήτημα που ανακύπτει, είναι ότι υποτίθεται πως υπάρχουν δυνάμεις του ΟΗΕ που ελέγχουν τη Νεκρή Ζώνη. Πώς την διέσχισαν οι Τούρκοι στρατιώτες «μπροστά στα μάτια τους», χωρίς να γίνουν αντιληπτοί;

Το περιστατικό έγινε γνωστό από ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 Κύπρου και σύμφωνα με αυτό οι Τούρκοι στρατιώτες ανέγραψαν και συνθήματα, όπως: «Η Κύπρος είναι Τουρκική» και «Ζήτω η Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου».

Από χθες τέθηκαν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής η Εθνική Φρουρά και η ΕΛΔΥΚ, μετά μάλιστα και τις πληροφορίες από ισραηλινές πηγές, ότι πριν από μια εβδομάδα έφθασε στην Κύπρο επίλεκτη μονάδα του τουρκικού στρατού.

Να σημειωθεί ότι κάτοικοι της περιοχής είχαν προειδοποιήσει για περίεργες κινήσεις Τούρκων στρατιωτών στο κοντινό δασάκι, αλλά δεν τις έλαβαν υπόψη.

πηγή: voria.gr