Θεολογία και Ζωή

Μπρέιβικ, το ιδεολογικό κατασκεύασμα μιας εποχής άθεης

13 Σεπτεμβρίου 2011

Μπρέιβικ, το ιδεολογικό κατασκεύασμα μιας εποχής άθεης

Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης (Εφημερίδα “Μακεδονία”, 4 Σεπτεμβρίου 2011)

Στις 22-7-2011 ένας Νορβηγός, ένας νέος άνθρωπος, σκότωσε 70 νέους και νέες του κυβερνώντος εργατικού κόμματος της Νορβηγίας που παραθέριζαν. Ο κ. Α. Μπρέιβικ χαρακτηρίσθηκε δικαιολογημένα ήδη ως διαταραγμένη προσωπικότητα. Σαν να αρκεί ο χαρακτηρισμός αυτός για να δικαιολογήσει τις αποτρόπαιες πράξεις ενός ανισόρροπου, μανιακού και τελείως άρρωστου ψυχικά ανθρώπου. Πρόκειται για ιδεολογικό κατασκεύασμα μιας εποχής άθεης, δίχως ιερότητα, ιδανικά και ανθρωπιά. Τι άραγε γεννά αυτή τη φοβερή παραφροσύνη και τη μεγάλη τρέλα; Ένας νέος πνίγει στο αίμα δεκάδες αθώους νέους, γιατί έτσι του άρεσε.

Χαρακτηρίστηκε επίσης ναζιστής, φιλοσιωνιστής, μασόνος, χριστιανός φονταμελιστής. Υπάρχει μία σοβαρή σύγχυση. Οι ναζί ήταν αντισιωνιστές. Τώρα έχουμε νεοναζί που είναι φιλοσιωνιστές και μασόνοι. Θέλουν να ονομάζονται και χριστιανοί. Χριστιανοί όμως ακραίοι, δυναμικοί, σκληροί, εγωιστές, εμπαθείς, ρατσιστές, σωβινιστές, φανατικοί και φονταμενταλιστές. Το κράμα αυτό είναι μία άμικτη μίξη, ένα ανοσιούργημα, μία εκτροπή, ένα καρκίνωμα επικίνδυνο. Ιδού πού οδηγεί η σκληρότητα και ο φανατισμός στον άνθρωπο. Να σκοτώνει και να θεωρεί ότι κάνει καλά. Οι υστερίες των ακροτήτων εκεί καταλήγουν. Αυτοί αυτοαποκαλούνται σωτήρες της χριστιανικής Ευρώπης. Με τον θάνατο φέρνουν ειρήνη, με το αίμα γαλήνη, με τα όπλα τάξη …

Αναφέρει ο Α. Μπρέιβικ ότι είναι μασόνος στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο. Ο τεκτονισμός, παρά τα όσα λέγονται, συνήθως ήταν αντιχριστιανικός. Δεν λέμε ότι υποστηρίζει απόψεις ως αυτές του μέλους του, αλλά πάντως καλλιεργεί εγωπαθείς προσωπικότητες. Ο μεγάλος Ντοστογιέφσκι λέγει πάντως πως δεν αξίζει να χυθεί ούτε το αίμα ενός αθώου παιδιού και ας έχουμε μία παγκόσμια ειρήνη! Με το κακό δεν θα έλθει ποτέ καλό. Η βία είναι ανεπίτρεπτη για τον ερχομό του αγαθού. Η ιερά εξέταση του Μεσαίωνα της Ισπανίας ήταν αντίχριστη. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, να ξέρει όμως ότι κρίνεται και θα κριθεί. Η βαρβαρότητα έχει πολλές μορφές. Φαίνεται συνεχίζεται ζωηρά και στον αιώνα μας.

Ο ευθαρσής μητροπολίτης Πέτρας κ. Νεκτάριος άφοβα καταθέτει: “Δυστυχώς, κυβερνάει η μασονία … Γι’ αυτό, βλέπετε τώρα, μας κάνουν επιτροπές να λύσουμε τα προβλήματα, για να μας εμπαίζουν. Μας καλούν στην ορκωμοσία τους, αλλά δεν έπρεπε να πηγαίνουν ιερείς να τους ορκίσουν, αφού δεν τηρούν τους όρκους τους …”. Έχει άδικο; Κάποιοι Μπρέβικ σκοτώνουν χιλιάδες με αργό θάνατο. Μάλιστα λένε ότι μας νοιάζονται, εργάζονται για το καλό μας, τη διόρθωσή μας, την ανόρθωσή μας …

Για να επιστρέψουμε στα δικά μας, που συνεχώς πάνε από το κακό στο χειρότερο, και δεν εννοώ μόνο τα οικονομικά μεγέθη, με πόνο παρατηρούμε: Οι ηγεσίες μας λησμόνησαν την αυτοκριτική, την παραδοχή των πταισμάτων τους, την ομολογία των σοβαρών λαθών τους, τη μετάνοια ενώπιον του λαού. Στην αναμπουμπούλα της οικονομικής κρίσης επεξεργάζονται καλά τα σχέδια ενός άθεου κράτους. Κρύβουν, πατούν ή καίνε τα ιερά σύμβολα, περιθωριοποιούν το μάθημα των θρησκευτικών, σπιλώνουν τον κλήρο, ψάχνουν για σκάνδαλα στον μοναχισμό. Ξέρετε, αγαπητοί μου, στο τέλος τι θα καταφέρουν; Να δημιουργήσουν νέους Μπρέιβικ, σκληρούς, φανατικούς, υπερόπτες, αρρωστημένους.

Πηγή: http://agioritikesmnimes.pblogs.gr/2011/09/2881-mpreibik-to-ideologiko-kataskeyasma-mias-epohhs-athehs.html