Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Έκκληση Επισκόπου Νεαπόλεως για την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου

16 Σεπτεμβρίου 2011

Έκκληση Επισκόπου Νεαπόλεως για την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου

Μια θερμότατη έκκληση απηύθυνε η Εκκλησία της Κύπρου δια του εκπροσώπου της στις Βρυξέλλες, Επισκόπου Νεαπόλεως, Πορφυρίου, προς το βρετανικό κοινοβουλευτικό κόσμο, τους Βρετανούς βουλευτές και προς όλους που είναι σε θέση να βοηθήσουν, να προσφέρουν την υποστήριξή τους σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Ο Επίσκοπος Νεαπόλεως, που μιλούσε σε συγκέντρωση την οποία διοργάνωσε η Διακομματική Κοινοβουλευτική Ομάδα για την Κύπρο σε αίθουσα της βρετανικής Βουλής χθες το απόγευμα, απηύθυνε έκκληση όπως καταστεί σαφές προς την τουρκική κυβέρνηση και στο κατοχικό καθεστώς ότι η θρησκευτική ελευθερία αποτελεί στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα για τους Ευρωπαίους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και η παρεμπόδιση της άσκησης του είναι κάτι το απαράδεκτο, ιδιαίτερα από μια υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρα.

«Αν όλοι υποστηρίξουμε το γενικό σκοπό και το κοινό όραμα της θρησκευτικής ελευθερίας και της διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς της ημικατεχόμενης Κύπρου», είπε, «ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια του Θεού μπορούμε να το επιτύχουμε. Έχουμε καθήκον και υποχρέωση, όχι μόνο προς την ιστορία και προς τους δημιουργούς αυτής της κληρονομιάς, αλλά και προς τις μελλοντικές γενεές» είπε ο Επίσκοπος Νεαπόλεως.

Ανοίγοντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Κύπρο, Συντηρητικός βουλευτής, David Barrowes, που συνοδευόταν στο προεδρείο από τον επίσης Συντηρητικό βουλευτή, Matthew Offord, και τον Εργατικό Jim Sheridan, τόνισε τη σημασία του θέματος και την υποχρέωση όλων που ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα να προσφέρουν τη βοήθεια τους για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9221:episkopos-porfyrios-diasosi-kiprou&catid=24:2009-12-18-08-37-24