Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Εξετάζονται αλλαγές στο τέλος ακινήτων

16 Σεπτεμβρίου 2011

Εξετάζονται αλλαγές στο τέλος ακινήτων

Ποια επαγγελματικά κτήρια εξετάζεται να εξαιρεθούν από την καταβολή του τέλους στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών στο νέο χαράτσι στα ακίνητα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από την καταβολή του τέλους θα εξαιρεθούν τα ξενοδοχεία, οι βιοτεχνίες και οι βιομηχανίες. Σήμερα πάντως αναμενένεται να κατατεθεί η σχετική τροπολογία, όπου και θα οριστικοποιούνται οι αλλαγές στο τέλος των ακινήτων.

Κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για τα μέτρα εποπτείας των τραπεζών, ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με την επισήμανση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νάσου Αλευρά ότι «ένα υψηλό τέλος σε επαγγελματικούς χώρους, όπως τα ξενοδοχεία, μπορεί να είναι η καταστροφή τους», χαρακτηρίζοντας «λογικό να απαλλαγούν». Πρόσθεσε όμως ότι «αυτό θα το δούμε μέσα από τη συζήτηση».

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαλλαγούν τα ξενοδοχεία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι λογικό, γιατί στην πραγματικότητα πρόκειται για βιομηχανική εξαγωγική δραστηριότητα». «Oύτως ή άλλως και η αγροτική και βιομηχανική δραστηριότητα απαλλάσσονται. Tα ξενοδοχεία είναι εργαλείο δουλειάς. Δεν είναι ιδιωτική κατοικία» σημείωσε ο υπουργό Οικονομικών.

πηγή: voria.gr