Ορθόδοξη πίστη

Ο Γέροντας Εφραίμ στην Κιβωτό

22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Γέροντας Εφραίμ στην Κιβωτό

Λαοθάλασσα στην ψεσινή ομιλία του π. Εφραίμ στον σύνδεσμο ΚΙΒΩΤΟΣ με θέμα, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ……

Όταν ο γέροντας προσείλθε στον τόπο της ομιλίας δεκάδες έσπευσαν από αγάπη και σεβασμό προς το μέρος του για να τους δώσει την ευχή του και μετά μεγάλης δυσκολίας τον άφησαν να προχωρήσει στο εσωτερικό της αίθουσας.

Μόλις ο γέροντας εισήλθε στην αίθουσα όλος ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος και άρχισε αυθόρμητα να χειροκροτά την είσοδο του γέροντα. Το εστιατόριο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο ενώ πολλοί δεν βρήκαν θέση να καθίσουν και παρακολουθούσαν όρθιοι. Πολλοί άλλοι έρχονταν στο εστιατόριο και αποχωρούσαν επειδή δεν υπήρχε χώρος να πλησιάσουν, είτε με αυτοκίνητο, είτε πεζοί τον χώρο της εκδήλωσης.

Μετά την ομιλία του γέροντα όλοι έσπευσαν για την ευχή του και δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο με αποτέλεσμα 10 άντρες να μην είναι σε θέση να συγκρατήσουν το πλήθος, ενώ πολλοί άλλοι επέλεξαν να παραμείνουν για αρκετή ώρα στην θέση τους ώστε να πάρουν στο τέλος υπομονετικά την ευχή του και να του πουν δυό λόγια.

Τα πιο πάνω μαρτυρούν πάρα πολλά και κυρίως την μεγάλη αγάπη, ευσέβεια και απόλυτη εμπιστοσύνη των κυπρίων προς τον γέροντα και την συνοδεία του……..

Ο βουλευτής κ.Τορναρίτης επίσης προσκεκλημένος στην εκδήλωση ως Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Βουλής αιφνιδιασμένος από το πλήθος του κόσμου ανέφερε πως όταν γίνονται συνάξεις για ομιλίες πολιτικών η προσέλευση του κόσμου είναι μηδαμινή εν σχέση με τέτοιους είδους πνευματικές ομιλίες και εκδηλώσεις.

Πολλοί που άκουσαν την ομιλία ανέφεραν επί λέξη πως ήταν από την καλύτερες που άκουσαν στην ζωή τους αφού ήταν γεμάτη από έμπρακτα παραδείγματα καθημερινότητας που θα τους βοηθήσει στην μετέπειτα οικογενειακή τους πορεία.

Κλεάνθης Συμεωνίδης

Εκ μέρους

ΚΙΒΩΤΟΥ