Άγιοι - Πατέρες - Γέροντες

Ησαϊας: “Μεγάλη ευλογία για την Κύπρο η έλευση του λειψάνου”

29 Σεπτεμβρίου 2011

Ησαϊας: “Μεγάλη ευλογία για την Κύπρο η έλευση του λειψάνου”

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης υποδέχθηκε η κοινότητα Αναλυόντα, αλλά καί ο ευρύτερος λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, τεμάχιο λειψάνου εκ της κάρας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης το οποίο εκόμισαν εκ της γυναικείας Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου Ηλίων, προς αγιασμό των πιστών, οι εκπρόσωποι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης και Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος Χρυσοβαλάντης Φίλντισης.

Η υποδοχή του ιερού λειψάνου έγινε μπροστά από τον παλαιό Ναό της Αγίας Μαρίνας της Κοινότητος Αναλυόντα και ακολούθως σχηματίσθηκε ιερά πομπή με επικεφαλής τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ησαΐα, τον ιερό κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες και τον πιστό λαό και μεταφέρθηκε στον νέο περικαλέστατο Ναό της Κοινότητος επ ονόματι της Αγίας Μαρίνας όπου και εψάλη η ακολουθία του εσπερινού.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος απευθυνόμενος στον πιστό λαό χαρακτήρισε την παρουσία του ιερού λειψάνου ως ένα μεγάλο πνευματικό θησαύρισμα αλλά και ιδιαίτερη ευλογία για τον λαό της μαρτυρικής Κύπρου.

Κατόπιν του εσπερινού εψάλη Ιερά Παράκλησις προς την Αγια Μαρίνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και το ερχόμενο Σάββατο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού θα τελέσει τα εγκαίνια του περικαλέστατου Ναού της Αγίας Μαρίνης.

Το λείψανο θα παραμείνει στον Ναό μέχρι τη 9η Οκτωβρίου και προς τούτο ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 6:30 το πρωί μέχρι τις 10:00 το βράδυ.

πηγή: romfea.gr