Θεολογία και Ζωή

Ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ μόνιμος κάτοικος στο Μοναστήρι του, στο Τρίκορφο Φωκίδος (Βίντεο – Φωτογραφίες)

11 Οκτωβρίου 2011

Ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ μόνιμος κάτοικος στο Μοναστήρι του, στο Τρίκορφο Φωκίδος (Βίντεο – Φωτογραφίες)

Πέρασαν 20 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος, όπου η απουσία του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ ήταν αισθητή τόσο στον Ηγούμενο και Γέροντα της Μονής π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη και τους μοναχούς όσο και στους προσκυνητές που ερχόντουσαν όλα αυτά τα χρόνια για να τιμήσουν τους Αγίους.

Όπως όλα δείχνουν στην Ιερά Μονή, το 2011 είναι αφιερωμένο στον Άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ. Στη μνήμη του, στις 19 Ιουλίου έρχεται για πρώτη φορά ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ με Ιερά Λείψανα από την Ιερά Μονή Αγίου Συμεών στον Κάλαμο Αττικής τα οποία παρέμειναν προς ευλογία και προσκύνηση στην Ιερά Μονή για 5 ημέρες και πριν από λίγες ημέρες ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ ήρθε μόνιμα στο Τρίκορφο.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=85rPzJr596I&feature=player_embedded]

Πριν από λίγα χρόνια, όπως θα παρακολουθήσετε και στο βίντεο που μιλά ο Γέροντας Νεκτάριος η Ιερά Μονή είχε κάνει αίτημα για να έρθει τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σεραφείμ στο Μοναστήρι, αλλά τότε ο Άγιος δεν είπε το «Ναι». Ο Άγιος θέλησε να έρθει ΜΟΝΟΣ του χωρίς πρόσκληση και αιτήσεις και το έκανε φέτος (2011) κατά ένα θαυμαστό τρόπο. Δεν θα σας πούμε περισσότερα στοιχεία για να μην σας κουράσουμε…το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παρακολουθήσετε το βίντεο, για να δείτε το πώς ήρθε ο Άγιος Σεραφείμ πλέον μόνιμα στο μοναδικό Μοναστήρι παγκοσμίως που έχει το όνομά του.

Εκτός από το βίντεο με την ομιλία του Γέροντα θα δείτε και φωτογραφίες από την ημέρα που ήρθε το Ιερό Λείψανο του Αγίου (την προηγούμενη Κυριακή 2/10/2011 που έγινε η υποδοχή του καθώς και ο πανηγυρικός Εσπερινος, αλλά και από σήμερα που τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου).

Ενώ στις 19 Οκτωβρίου θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Σεραφείμ, όπου ο κόσμος θα προσκυνήσει για ακόμα μια φορά τα Ιερά Λείψανα του Αγίου. Η Ιερά Αγρυπνία θα ξεκινήσει στις 21.00 και θα τελειώσει γύρω στις 2.30.

Πηγή: http://www.freemonks.gr/index.php?page=news_info&lang=1&id=494