Γενικά Θέματα

Μηνύματα σε μπουκάλι στην ψηφιακή εποχή !

14 Οκτωβρίου 2011

Μηνύματα σε μπουκάλι στην ψηφιακή εποχή !

Στην εποχή του email ένας Καναδός από το νησί «Prince Edward» αποφάσισε να παραμείνει πιστός στους παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας, αδιαφορώντας για τα τεχνολογικά μέσα. Για τον Harold Hackett αρκούν ένα μπουκάλι και τα κύματα, ώστε να επικοινωνήσει με ανθρώπους εκτός νησιού.
Ο 58χρονος Harold Hackett έχει στείλει από το 1996, όταν και ξεκίνησε το περίεργο χόμπι του, 4.871 μηνύματα σε μπουκάλια, τα οποία άφησε κατά καιρούς στον Ατλαντικό ωκεανό. Κάποια από αυτά δεν βρήκαν αποδέκτη. Όμως το εντυπωσιακό είναι πως 3.100 άνθρωποι του απάντησαν στέλνοντάς του γράμματα.

Πολλά από τα μπουκάλια του ταξίδεψαν μέχρι τις Μπαχάμες και την Αφρική. Ο Hackett ενθουσιάζεται όταν συνειδητοποιεί τα μέρη που έχουν φτάσει τα μηνύματά του, ενώ έχει διατηρήσει επαφές με αρκετούς παραλήπτες των μπουκαλιών. Σήμερα λαμβάνει τουλάχιστον 150 χριστουγεννιάτικες κάρτες κάθε χρόνο από τους ανθρώπους που γνώρισε.

«Θα συνεχίσω να στέλνω μηνύματα σε μπουκάλια. Θα στείλω όσα περισσότερα μπορώ», δηλώνει ο ίδιος στο BBC. Να έχετε λοιπόν το νου σας. Ίσως κάποιο μπουκάλι να φτάσει και σε εσάς.

πηγή: συν-οδοιπορία