Γενικά Θέματα

«Πλοηγηθείτε στο ίντερνετ με ασφάλεια»

18 Οκτωβρίου 2011

«Πλοηγηθείτε στο ίντερνετ με ασφάλεια»

Η διοργάνωση της Ημερίδας, εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης του κοινού, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ενημέρωση των παιδιών και των γονέων για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο βρέθηκε στο επίκεντρο ημερίδας για την ασφαλή πλοήγηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Η διοργάνωση της Ημερίδας, εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης του κοινού, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, για τα οφέλη και τους κινδύνους από τη χρήση των διαδικτυακών μέσων.

O Α΄ Υποδιευθυντής ΓΑΔΘ, Ταξίαρχος Παρασκευάς Μαραπίδης, απευθύνοντας χαιρετισμό, τόνισε την σπουδαιότητα του έργου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. «Η Ελληνική Αστυνομία στηρίζει και ενθαρρύνει παρόμοιες πρωτοβουλίες, για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο, προσφέροντας τεχνικές πρόληψης και αντιμετώπισης» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στις εργασίες των εκδηλώσεων δόθηκε η δυνατότητα στους γονείς και τα παιδιά μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους να ενημερωθούν, από τον Προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Μανώλη Σφακιανάκη, καθώς και από εξειδικευμένους Αξιωματικούς, για τους κινδύνους. Με πρακτικά παραδείγματα και πραγματικά περιστατικά παρουσιάστηκε το εύρος και η σοβαρότητα των αδικημάτων, που διαπράττονται και των συνεπειών τους ιδίως στους νέους ανθρώπους τα οποία συνοψίζονται:

  • Στη διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού
  • Στις οικονομικές απάτες με τη χρήση του διαδικτύου
  • Στην κυβερνοτρομοκρατία (cyber-bullying)
  • Στην προσβολή προσωπικών δεδομένων με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) όπως το facebook, twitter κ.α

 

πηγή: voria.gr