Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Απεργιακό μπλακ άουτ για δυο μέρες

19 Οκτωβρίου 2011

Απεργιακό μπλακ άουτ για δυο μέρες

Τρεις συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη.

Κορυφώνεται σήμερα και αύριο το απεργιακό κύμα με την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ρολά κατεβάζει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας αλλά ακόμα και τα εμπορικά καταστήματα.

Τρεις συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη σήμερα. Συγκεκριμένα, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ διοργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, ενώ το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα πραγματοποιεί συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στις 10.00 συγκέντρωση στην Καμάρα διοργανώνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ανεξάρτητες εργατικές κινήσεις και φοιτητικοί σύλλογοι. Από νωρίς το πρωί θα πραγματοποιηθούν δεκάδες προσυγκεντρώσεις στις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες της πόλης.

Χειρόφρενο τραβούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείτε με προσωπικό ασφαλείας. Ακινητοποιημένα θα μείνουν και τα ταξί. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν 12ωρη στάση εργασίας από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ακινητοποιημένοι έως και την Πέμπτη οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, λόγω της απεργίας των εργαζομένων. Στην απεργία θα συμμετέχουν και τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης. Δεμένα θα μείνουν στα λιμάνια τα πλοία, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για 48ωρη πανελλαδική επαναλαμβανόμενη απεργία.

Συνεχίζουν την 48ωρη απεργία οι εφοριακοί, αντιδρώντας στις περικοπές των αποδοχών τους με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, καθώς και οι τελωνειακοί, με αίτημα την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. του 2008. Απεργία διαρκείας έως και τις 27 Οκτωβρίου προκήρυξαν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Οι δικηγόροι συνεχίζουν την επταήμερη πανελλαδική έως και τις 19 Οκτωβρίου, αντιδρώντας σε προωθούμενα μέτρα του υπουργείου με στόχο την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης. Τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους καθημερινά έως και την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 15.00.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα εμπορικά καταστήματα, μετά από απόφαση της ΕΣΕΕ. Συνέχεια των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων, έως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, των γιατρών του ΙΚΑ Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν οι υγειονομικές υπηρεσίες του ιδρύματος καθώς και το ΕΚΑΒ. Συνεχίζουν τις 48ωρες απεργίες έως τις 20 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και αύριο οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
πηγή: voria.gr