Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Συλλήψεις λαθρομεταναστών στην Καβάλα

19 Οκτωβρίου 2011

Συλλήψεις λαθρομεταναστών στην Καβάλα

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας.

Στα χέρια της αστυνομίας πιάστηκε ένας 36χρονος διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες, στο 132ο χλμ Θεσσαλονίκης – Καβάλας (Ανισόπεδο Κόμβο Μουσθένης Καβάλας), ενώ αναζητείται ο συνεγός του αλλοδαπός, συριακής καταγωγής. Πέντε από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Σομαλίας, τέσσερις υπήκοοι Ιράκ, δύο Ιράν, δύο Παλαιστίνης και δύο Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν, στον Ανισόπεδο Κόμβο Μουσθένης Καβάλας, δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, με ελληνικές πινακίδες, οι οδηγοί των οποίων, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και εισήλθαν στην Εγνατία Οδό, ακολουθώντας διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί ακολούθησαν το πρώτο όχημα, που εισήλθε στο ρεύμα για Καβάλα και λίγο αργότερα ο 36χρονος οδηγός το εγκατέλειψε, προσπαθώντας να διαφύγει, πλην όμως δεν τα κατάφερε και συνελήφθη. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του, διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω προωθούσε στη χώρα επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Ακολούθως, μετά από σχετικές αναζητήσεις και με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε, στον ανισόπεδο κόμβο του Λαγκαδά, το δεύτερο όχημα με οκτώ μη νόμιμους μετανάστες, ενώ ο οδηγός – διακινητής που τους προωθούσε στην ενδοχώρα διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι και τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ήταν κλεμμένα από την Αθήνα. Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 100 Ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας.

πηγή: voria.gr