Θεολογία και Ζωή

Λείψανο του Ιωάννου του Προδρόμου στον Αγ. Δημήτριο Αττικής

24 Οκτωβρίου 2011

Λείψανο του Ιωάννου του Προδρόμου στον Αγ. Δημήτριο Αττικής

Ξεκίνησαν για 15η χρονιά οι εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «Δημήτρια 2011» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου του ομωνύμου Δήμου.

Με την ευκαιρία της εορτής του πολιούχου της πόλης και προστάτου της ενορίας του Αγίου Δημητρίου διοργανώνονται ομιλίες και συνάξεις όπου αναπτύσσονται πολλά και ενδιαφέροντα θεολογικά θέματα.

Μια προσπάθεια, που γίνεται εδώ και χρόνια από τον προϊστάμενο π. Ματθαίο Χάλαρη και των εφημερίων του Ιερού Ναού, που όπως φαίνεται πλαισιώνεται με πολύ αγάπη και θαυμασμό από τον κόσμο της ενορίας αλλά και των υπολοίπων ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Χθες το απόγευμα έγινε παρουσία πλήθους κόσμου η ομιλία με θέμα « Η εν Χριστώ ζωή » του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου από την Εκκλησία της Κύπρου.

Ακολούθησε μια εορταστική εκδήλωση με την ευκαιρία συμπλήρωσης 190 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Τα οράματα των ηρώων του ’21 για την Ελλάδα.

Το παρόν και το μέλλον του ελληνισμού» με προσκεκλημένους τον Επίσκοπο Αμαθούντος Νικόλαο, τον Πρωτ. π. Γεώργιο Μεταλληνό καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον ερευνητή της ιστορίας του Νέου Ελληνισμού κ. Γεωργίου Παπαδημητρίου.

Αμέσως μετά τελέστηκε ιερά αγρυπνία.

Στα “Δημήτρια” εκτίθενται προς προσκύνηση ιερά λείψανα.

Εκτός του ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου, οι πιστοί ευλαβικά προσκυνούν το ιερό λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου το οποίο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι και την 28η Οκτωβρίου.

Φώτο: Romfea.gr

Για τη Romfea.gr, Γιώργος Φερδής

πηγή: romfea.gr