Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τον Σεπτέμβριο 2013 αναμένεται να λειτουργήσει η Ιατρική Σχολή

26 Οκτωβρίου 2011

Τον Σεπτέμβριο 2013 αναμένεται να λειτουργήσει η Ιατρική Σχολή

Την αισιοδοξία του ότι θα αντιμετωπιστούν έγκαιρα όλα τα προβλήματα ώστε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου να αρχίσει κανονικά τη λειτουργία της του Σεπτέμβριο του 2013, εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς, μιλώντας ύστερα από συνάντηση του με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργο Δημοσθένους αναφορικά με το θέμα.

Ο κ. Μαλάς είπε ότι τα δύο Υπουργεία είναι επιφορτισμένα με δύο διαφορετικούς ρόλους.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει δεσμευτεί όπως καταθέσει πολύ σύντομα τον τροποποιητικό νόμο περί λειτουργίας του Πανε-πιστημίου Κύπρου, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί η Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Από την άλλη, το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να εξετάσει το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο οι ακαδημαϊκοί γιατροί οι οποίοι θα εργοδοτούνται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου θα έχουν πρόσβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το οποίο θα είναι και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της χώρας. «Έχουμε δεσμευτεί ότι τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες θα εργαστούμε όλοι εντατικά ώστε να εξετάσουμε όλα τα νομικά προβλήματα τα οποία προκύπτουν από την πρόσβαση των γιατρών στα δημόσια νοσηλευτήρια για να βρούμε την πιο κατάλληλη φόρμουλα, ώστε η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής να αρχίσει το Σεπτέμβριο του 2013 όπως έχει προγραμματιστεί», ανέφερε.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα δύο Υπουργεία μπορούν να διέλθουν όλων των προβλημάτων αποτελεσματικά και ότι η νομοθεσία η οποία πρέπει να τροποποιηθεί θα είναι έτοιμη πολύ σύντομα, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση οι ακαδημαϊκοί γιατροί στο νοσοκομείο Λευκωσίας.