Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΥπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα που δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας

30 Οκτωβρίου 2011

Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα που δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας

Η συνέχεια της έρευνας για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς ενώ σύντομα η έκδοση με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής θα είναι γεγονός. Στην έκδοση αυτή μάλιστα θα παρατεθούν και όλα τα στοιχεία και τα έγγραφα στα οποία γίνεται αναφορά.
Ο «ΕΚΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ»  ΚΟΥΚΟΒΙΝΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το 2007 το ζεύγος  Κουκοβίνος  Σωτηροπούλου, εμφανίστηκε στην υπόθεση Βατοπεδίου. Στο τέλος του 2005 είχαν ολοκληρωθεί οι πρώτες ανταλλαγές και η Μονή αργότερα είχε πουλήσει και κάποια από τα ακίνητα που βρισκόταν στη Ραιδεστό.

Εκεί είχε δημιουργηθεί ένας πολιτιστικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1999 για να διεκδικεί ακίνητα του Δημοσίου για …. αστέγους!! Τα ακίνητα άξιζαν περίπου 220 με 250.000 ευρώ το ένα και το ζεύγος Κουκοβίνου τα έπαιρνε σύμφωνα με την έρευνα για αστέγους «που δεν δικαιούνταν»!

Όπως αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η κυρία Σωτηροπούλου τα ακίνητα αυτά τα έπαιρνε «τζάμπα»! Μετά την ανταλλαγή των ακινήτων αυτών του Δημοσίου με άλλα της Μονής  ξεκίνησε μια θυελλώδης κούρσα από το ζεύγος, η οποία 27-8-2008 εμφανίστηκε δυναμικά στην Αθήνα.
Η Σωτηροπούλου μάζευε «στοιχεία», έτρεχε στις υπηρεσίες, μιλούσε για υπουργικές αποφάσεις που δεν δημοσιεύτηκαν, σαν να ήταν κάτι παράδοξο, ενώ οι έρευνές μας έδειξαν ότι οι υπουργικές αποφάσεις ήταν νόμιμες και δεν ήταν ανάγκη να δημοσιευτούν.

Υπερεκτιμήσεις – υποεκτιμήσεις
Το πιο σημαντικό είναι ότι προκειμένου να πλήξουν τα συμβόλαια μεταξύ Μονής και Δημοσίου ανακάλυψαν τις υπερεκτιμήσεις και υποεκτιμήσεις που ταλάνισαν τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη για τρία χρόνια. Μιλούσαν για υπερεκτιμήσεις των ακινήτων της Μονής «12 φορές πάνω και υποεκτιμήσεις των ακινήτων του Δημοσίου 12 φορές κάτω»!!!

Δηλαδή, ο πρώτος «εκτιμητικός οίκος», που εισηγήθηκε την ανυπόστατη ύπαρξη υποεκτιμήσεων και υπερεκτιμήσεων ήταν το ζεύγος Κουκοβίνου, αφού τα ακίνητα αυτά είχαν καταφέρει να τα παίρνουν τζάμπα.   Από το ζεύγος η ιδέα έφτασε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ στις αρχές του 2007 και  από τον ΑΛΦΑ στην παραγγελία «πόρισμα» στις 8-9-2008.
Ολόκληρη εισαγγελική έρευνα εξαγγέλθηκε σαν «πόρισμα» χωρίς καμία αναφορά σε οποιαδήποτε εκτίμηση σοβαρού φορέα. Αντίθετα το «πόρισμα» έγινε αιτία να δημιουργηθεί μία  περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ώστε κάθε δημοσιογράφος, κάθε μεσίτης και κάθε μπακάλης της γειτονιάς να εκτιμάει τα ακίνητα του Δημοσίου και να εκτινάζει την αξία τους σε 1,6 δις ευρώ (!!!), ενώ η λίμνη Βιστωνίδα ήταν απλώς νεράκι σύμφωνα με τους πολιτικούς κύκλους που είχαν στήσει ομάδα δημιουργίας «φρέσκιας» λάσπης, προκειμένου από ότι φάνηκε στη συνέχεια να πλήξουν την τότε κυβέρνηση!!!

Παράπονο για «πόρισμα» της μιας ημέρας
Στις 10-09-2008 (20:25) στον ΑΛΦΑ ο Διονύσιος Κανελλόπουλος, ορκωτός εκτιμητής, έλεγε: «Ένα ερώτημα και ένα παράπονο. Για να βγει το πόρισμα Κοσκωτά έκανε 8 μήνες. Για να βγει το πόρισμα Σανιδά έκανε μια νύκτα; Τόσο δούλεψε εδώ πέρα η Κρατική Μηχανή; Σε όλα; Σε αγοραπωλησίες, στα συμβόλαια, ένα χοντρό παράπονο. Γιατί»;
Αυτό το παράπονο εκφράζει σήμερα όλος ο κοινωνικός ιστός που ταλαιπωρήθηκε για τρία χρόνια από το «πόρισμα» , το οποίο από την έρευνα προκύπτει ότι εκδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ.
Ήταν η εποχή που βοηθούσε να δημιουργηθούν σενάρια απάτης για τα οποία είχε μιλήσει το «πόρισμα» και τα οποία δεν υπάρχουν σήμερα ούτε σαν κατηγορίες. Τότε όμως διαμόρφωναν την κοινή γνώμη και λάσπωσαν προκλητικά θεσμούς και προσωπικότητες.

Παράλληλα από τις αρχές του 2007 έγιναν προσεγγίσεις σε  δημοσιογράφους  μεγάλων εφημερίδων  σε βουλευτές της Αντιπολίτευσης και σε άλλα πρόσωπα όπως αποδεικνύεται από την έρευνα.
Ο Κουκοβίνος από την άλλη φαίνεται να πίεζε την εταιρεία που είχε αγοράσει τα ακίνητα για να πάρει χρήματα για τους ….αστέγους πελάτες της Σωτηροπούλου.
Η εταιρεία δεν ενέδωσε στις πιέσεις και ο «πόλεμος»  έγινε πιο έντονος στα ΜΜΕ.

Ο Κουκοβίνος, ο Τελλίδης και ο Ξυνίδης με λίγο Πεταλωτή!
Ο Τελλίδης «είχε τον Πεταλωτή και τον Ξυνίδη» όπως ανέφερε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο ίδιος. Ο Ξυνίδης και ο Πεταλωτής από το 2003  παρακολουθούσαν όπως φαίνεται, τις μυστικές διασκέψεις του δικαστηρίου στην Κομοτηνή και τις είχαν διαρρεύσει μέσω του εκδότη-δημοσιογράφου της Εφημερίδας «Μαχητής» Παναγιώτη Παπαδόπουλου, όπως  παρατέθηκε στο προηγούμενο άρθρο που αναρτήθηκε. Είχαν μαζί τους και τον μητροπολίτη Ξάνθης, που μήνυε τους χριστιανούς του. Μυήθηκε στα θέματα αυτά και ο Κουκοβίνος ο οποίος σε εκπομπή του ΑΛΦΑ, «Το Κουτί της Πανδώρας» καταφερόταν κατά των χρυσοβούλων και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στη λίμνη.
Συγκεντρώθηκε ένας «φάκελος» και είχαν αρχίσει ήδη τα πρώτα δημοσιεύματα να εμφανίζονται στο «Έθνος» από τον  Τελλίδη. Σύντομα ενεπλάκη στα ρεπορτάζ αυτά  και ο έγκριτος δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας» Λασκαρέλιας, ο οποίος στη συνέχεια αντιλήφθηκε τις υπερβολές και τις ανυπόστατες πληροφορίες και άλλαξε άποψη.

Αντικαταστάθηκαν τα θεσμικά όργανα και οι Υπηρεσίες του Κράτους με δημοσιογραφικά παράκεντρα και ο φάκελος έφτανε στον ΑΛΦΑ επανειλημμένα και στις αρχές και στα μέσα του 2007, αλλά τότε ούτε η αντιπολίτευση, ούτε ο ΑΛΦΑ έδειξε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο φάκελος περιείχε τις απόψεις Κουκοβίνου-Ξυνίδη-Πεταλωτή. Η υπόθεση έφτασε στον εισαγγελέα το 2007 και μπήκε στο αρχείο το Μάιο του 2008.

Ο φάκελος Κουκοβίνου…
Ο φάκελος Κουκοβίνου-Ξυνίδη συμπεριλάμβανε στοιχεία που ανέφεραν για κοινόχρηστες λίμνες που δεν μεταβιβάζονται, για «εξωφρενικές απόψεις» αρχαιολόγων που μιλούσαν για ασαφή όρια των χρυσοβούλων, για χρυσόβουλα που δεν είναι τίτλοι, για υπερεκτιμήσεις και υποεκτιμήσεις, για αντικειμενικές αξίες που σε μερικά ακίνητα που δεν είχαν εμπορική αξία ήταν μεγαλύτερες από τις εμπορικές, για δασικές εκτάσεις που αποχαρακτηρίστηκαν και που δεν μεταβιβάζονταν γιατί ήταν δάση (αυτές ήταν οι απόψεις του Μίτιντζη, Ουρανουπολίτη  ξενοδόχου, που μέσα στο δάσος και τον αρχαιολογικό χώρο που δεν μεταβιβάζεται, έχει δικό του οικόπεδο .)
Ο Μίτιντζης ήταν θερμός υποστηρικτής για όλη την υπόλοιπη έκταση (εκτός από το κτήμα του) ότι ήταν αρχαιολογικός χώρος και δάσος που δεν μεταβιβάζεται, αν και η έκταση από τη διώρυγα του Ξέρξη μέχρι τα σύνορα του Αγίου Όρους είναι 70.000 στρέμματα (!!!) και μέσα εκεί γίνονται ολόκληρες επεκτάσεις οικισμών και κάθε είδους μεταβιβάσεις και δραστηριότητες.

Οι «σοφοί» και το μένος τους…
Ο φάκελος Κουκοβίνου είχε σταλεί ξανά το 2008 στον ΑΛΦΑ και ο δημοσιογράφος Βαξεβάνης έπαιρνε συνεντεύξεις από Κουκοβίνο, Σωτηροπούλου, Πεταλωτή, Ξυνίδη και διάφορους πολιτικούς όπως ο Μπόλαρης. Έντονο ενδιαφέρον είχε δείξει και ο δημοσιογράφος Γιάννης  Ντάσκας ενώ ένα παράξενο μένος είχε διοχετευτεί στην επικοινωνία της υπόθεσης από κάποιους «σοφούς» που φαίνεται να συμβουλευόταν ο εισαγγελέας Φλωρίδης. Σε εκπομπή στις 28-8-2008 στον ΑΛΦΑ ο Βερύκιος έλεγε: «Αυτό λένε στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη που πίνουν καφέ οι σοφοί… που τα ξέρουν όλα».
Ποιοί ήταν οι «σοφοί» της πλατείας Αριστοτέλους;
Ποια η σχέση ενός εισαγγελέα με αυτούς τους «σοφούς»;
Τι λεγόταν για τον εισαγγελέα αυτόν στον ΑΛΦΑ στις 28-8-2008;
Και ποιά η σχέση του εισαγγελέα που εμφάνιζε ο ΑΛΦΑ με τον Σανιδά;
Είχε επισκεφθεί «τυχαία» και ο Σανιδάς αυτούς τους «σοφούς»;
Ο Κοντομηνάς την ίδια εποχή είχε επίσης επισκεφθεί κανένα «σοφό» από τους προηγούμενους;
Θέματα προς διερεύνηση.

Οι απόψεις Κουκοβίνου-Ξυνίδη, θέσφατα του «πορίσματος»
Τα ρεπορτάζ αυτά που βλέπανε το φως της δημοσιότητας, ήταν απίθανα, δεν φάνηκε να είχαν καμία σχέση με οποιαδήποτε πραγματικότητα. Στη συνέχεια ενεπλάκη η παραγγελία του Σανιδά που χρησιμοποίησε τις νομικές απόψεις του Ξυνίδη σαν θέσφατο και του Κουκοβίνου σαν πραγματικά γεγονότα. Αργότερα πήραν και ισχυρότερη νομική επένδυση από μία… επιστημονική μελέτη, δηλαδή αυτήν του Σταθόπουλου. Όλος αυτός ο θόρυβος ενισχύθηκε από την παραγγελία «πόρισμα» και έπληξε όλους τους θεσμούς της χώρας, την κυβέρνηση, το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων (Γ.Σ.Δ.Κ.), το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.), την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.), το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (Σ.Ο.Ε.), το Άγιο Όρος, το βουλευτικό και υπουργικό θεσμό και γενικότερα, έδωσε ένα παράδοξο τόνο στον κοινωνικό ιστό, που παρόλο που φαινόταν ότι παρασύρεται από το επικοινωνιακό μπαράζ εντούτοις, όπως φαίνεται σήμερα, κρατούσε τις βαθιές επιφυλάξεις του έως ότου προκύψει ο ρόλος και οι σκοπιμότητες όσων ασχολήθηκαν μ’ αυτή την υπόθεση.

Ψεύδορκοι μάρτυρες και…
Στις 15-11-2008 (21:26) στις Ειδήσεις της ΝΕΤ ακουγόταν ο κ. Μαρκόπουλος που έλεγε: «Χρησιμοποιούν ψεύδορκους μάρτυρες, χρησιμοποιούν ακόμα και κοινούς εγκληματίες για να διαμορφώσουν ένα σκηνικό».
Ποιος είναι ο Κουκοβίνος που υπήρξε βασικός συντελεστής μαζί με την σύζυγό του Σωτηροπούλου στην πληροφόρηση του ΑΛΦΑ, του Δριβελέγκα και των λοιπών βουλευτών, ακόμη και της Εξεταστικής Επιτροπής;
Στις 14-11-2008 (19:59) (Κουκοβίνος βίντεο) στον ΑΝΤ1 ακουγόταν:

Ευαγγελάτος: «Ο κ. Κουκοβίνος είναι δικηγόρος και είναι ο σύζυγός της κ. Σωτηροπούλου, θα μου επιτρέψετε να εξηγήσω με δύο κουβέντες κ. Κουκοβίνε ότι η σύζυγός σας έχει αναλάβει τους ακτήμονες στη Ραιδεστό οι οποίοι έχασαν τα οικόπεδά τους».
Κουκοβίνος: «Σωστά μόνο να χαρακτηρίσουμε λίγο πιο σωστά το θέμα όχι τους ακτήμονες, τους άστεγους δημότες όπως περιγράφονται στο προεδρικό διάταγμα».
Ευαγγελάτος: «Είναι ένα βίντεο κ. Κουκοβίνε το οποίο θα δούμε αμέσως τώρα θα δούμε το πρώτο μέρος του. Εμφανίζει εσάς στις 3 Ιουλίου το 2007 σε ένα γραφείο να… δεν θέλω να πω το χαρακτηρισμό, να λέτε ότι η αγωγή που έκανε η σύζυγός σας, λέω επί λέξει αυτά που θα ακουστούν, είναι μουσαντένια… και ζητάτε… ανταλλάγματα, χρήματα και οικόπεδα. Θέλω να το δούμε να μας πείτε αν είναι έτσι αν αναγνωρίζετε κάτι».

Σύμφωνα με τον νόμο δεν δικαιούνταν οι υποτιθέμενοι άστεγοι και ακτήμονες να πάρουν οποιοδήποτε τμήμα γης. Όμως ο Κουκοβίνος έκανε «μουσαντένιες» αγωγές για τους δικούς του λόγους:
Κουκοβίνος: «Αυτή την μουσαντένια μήνυση, γιατί μουσαντένια είναι. Στο λέω καθαρά, πεντακάθαρα. Μόνο και μόνο για να μη προχωρήσει το θέμα. Έχω πιστοποιητικά και έγγραφα για τον καθένα απ΄ αυτούς τους αιτούντες τους δικαιωμένους ότι δεν δικαιούνται. Δίνουν τα στοιχεία στο Ελληνικό Δημόσιο για να είναι άκυρα όλα και να πάρουν τα …  οι υπόλοιποι… Σε περίπτωση που δεν υπάρχει οικόπεδο θέλω ….. δύο εκατοστάρια. Έχω τα πάντα όλα τα στοιχεία στα χέρια μου για να απολυθούνε από το δικαστήριο τάκα τούκα».

Οι δικαιωμένοι «άστεγοι» δεν δικαιούνταν οικόπεδα. Και όμως πάνω σε αυτήν τη διαδικασία δημιουργήθηκε και στήθηκε στη συνέχεια μία ολόκληρη σκευωρία.
Εντυπωσιακή αλλά άγνωστη σε πολύ σημαντικές πτυχές η παρουσία Κουκοβίνου μας προκαλεί να επεκταθούμε σε περισσότερη έρευνα και στους συνεργάτες ανάδειξης της υπόθεσης αυτής σε σκάνδαλο. Πώς κατόρθωσαν μία παρέα αστεριών να χτυπήσουν το Άγιο Όρος και να φέρουν την ευημερία που βιώνουμε όλοι στη χώρα! Συνέχεια στο επόμενο…

πηγή: briefingnews