Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Έκκληση του Μακαριωτάτου στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου

7 Νοεμβρίου 2011

Έκκληση του Μακαριωτάτου στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου

Ο Μακαριώτατος προέβη το μεσημέρι της Κυριακής στην ακόλουθη δήλωση: “Τις κρίσιμες τούτες ώρες που διέρχεται ο τόπος δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για λάθη. Ούτε για λογισμούς που δεν εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνον το εθνικό συμφέρον. Παρακαλώ τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις της πατρίδας να επιτελέσουν το εθνικό τους καθήκον. Αναλαμβάνοντας τώρα τις ιστορικές τους ευθύνες προς όφελος του λαού μας”.

Χθες ο Αρχιεπίσκοπος από τον Ι. Ναό Αγίας Τριάδας Χολαργού κάλεσε τους πιστούς να ζητήσουμε τον Χριστό να έρθει κοντά μας και να μην ψάχνουμε πρόσκαιρες λύσεις της καθημερινότητας.

“Είναι αλήθεια”, είπε, “ότι ο άνθρωπος όλες τις εποχές και χθες και σήμερα και αύριο όταν έχει πόνο θλίψη και αδιέξοδα προστρέχει στον Θεό. Τότε όταν δεν έχει γίνει πέτρα η καρδιά του βλέπει ποιο είναι το νόημα της ζωής. Ποιες είναι οι καθημερινές δυσκολίες και από που πρέπει κανείς να αντλήσει δύναμη για να τις αντιμετωπίσει και να τις ξεπεράσει”.

Τόνισε ακόμη ότι σήμερα με τα πολλά προβλήματα, τις δυσκολίες τα αδιέξοδα που κάθε μέρα γίνονται περισσότερα και έχουμε αγωνία και απορίες είναι ευκαιρία να αφήσουμε το μυαλό μας να στραφεί στην Ευαγγελική περικοπή και να ζητήσουμε τον Χριστό να έρθει κοντά μας.

“Δεν έχει σημασία αν έχουμε κάνει πολλές αμαρτίες ή λίγες” υπογράμμισε. “Ο Χριστός είπε ότι δεν ήρθε σ` αυτόν τον κόσμο για να μας μάθει καλούς τρόπους συμπεριφοράς, αλλά για να μας πει ότι είναι ο πατέρας που έρχεται για να βοηθήσει το παιδί. Το πλάσμα τον κουρασμένο άνθρωπο, τον οποιονδήποτε που δεν μετράει πόσο βάρος έχει αλλά μετράει πόσο η καρδιά και η διάθεση είναι ειλικρινής”.

Και πρόσθεσε: “Σήμερα που βρισκόμαστε σε τέτοια αδιέξοδα, και όλοι υπόσχονται πως θα βρουν λύσεις πιθανόν να τις βρουν τις λύσεις. Αλλά αυτές οι λύσεις έχουν τέλος. Είναι αυτό που είπε ο Κύριος, όποιος πίνει από το νερό το ανθρώπινο από αυτές τις λύσεις τις καθημερινές πάλι θα διψάσει, πάλι θα φτωχύνει πάλι θα πέσει έξω. Αν δεν αλλάξει εσωτερικά. Αυτός όμως που θα πιει από το πνευματικό νερό και θα γίνει νέος άνθρωπος δεν πρόκειται να διψάσει στον αιώνα. Θα έχει βρει το δρόμο της σωστής πορείας”.

Πηγή: ecclesia.gr