Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Εκδήλωση τιμής για τον προφήτη της Ρωμαίϊκης Ορθοδοξίας, π. Ιωάννη Σ. Ρωμανίδη

23 Νοεμβρίου 2011

Εκδήλωση τιμής για τον προφήτη της Ρωμαίϊκης Ορθοδοξίας, π. Ιωάννη Σ. Ρωμανίδη

Γίνεται γνωστό ότι, με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα σύγχρονου θεολόγου π. Ιωάννη Σ. Ρωμανίδη, την Κυριακή 27η Νοεμβρίου 2011 στις 7.00 μ.μ., στην Κροκίδειο Αίθουσα (δίπλα στην παλιά Ιερατική Σχολή), η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου διοργανώνει «εκδήλωση τιμής» γι᾿ αυτόν τον «Προφήτη της Ρωμαίϊκης Ορθοδοξίας» όπως έχει

χαρακτηρισθεί, η οποία περιλαμβάνει ομιλία, που θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. κ. Ιερόθεος, με θέμα: «Η εμπειρική Θεολογία στην σκέψη του π. Ιωάννη Σ. Ρωμανίδη».

 

Καλείσθε θα παρευρεθείτε σ᾿ αυτήν την εκδήλωση αποτίνοντας τον αρμόζοντα «φόρο τιμής» στον θεολογικό αυτόν «γίγαντα» του 20ου αιώνα αφ᾿ ενός και αφ᾿ ετέρου για να ωφεληθήτε από τα όσα περισπούδαστα και σοφά θα απευθύνει ο πολυγραφώτατος και εγκρατής περί τα Θεολογικά Γράμματα Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. κ. Ιερόθεος.

 

Το πρωΐ της ίδια ημέρας 27-11-2011 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείον λόγον, και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. Διονυσίου.

 

πηγή: συν-οδοιπορία