Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος

5 Δεκεμβρίου 2011

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος

Ενθρονίστηκε χθες, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 ο νέος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος Καρδαμάκης.

Η τελετή ενθρόνισης έγινε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας Βιέννης, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη παρέστησαν ο Καρδινάλιος  Christoph Schoenborn, εκπρόσωποι της Ρουμανικής Εκκλησίας, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, της Λουθηρανικής Εκκλησίας και ο Αποστολικός Νούντσιος Peter Stephan Zurbriggen.

Ο νέος Μητροπολίτης Αυστρίας εξέφρασε την δέσμευσή ότι θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, δηλαδή το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου που δεν έχει σύνορα.

«Η Ρ/Καθολική Εκκλησία είναι χαρούμενη για την εκλογή του Αρχιμ. Αρσένιου Καρδαμάκη, ως Μητροπολίτη Αυστρίας. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Μιχαήλ ήταν εξαιρετική προσωπικότητα, και μια εξαιρετική φωνή της ορθόδοξης Εκκλησίας», δήλωσε ο Καρδινάλιος.

Επίσης τόνισε: “Ο Μητροπολίτης Αρσένιος θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας, σε όλους τους τομείς, όπως της εκπαίδευσης, της περίθαλψης μεταναστών κ.α.”

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανούηλ από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην επταετή διακονία του Μητροπολίτη Αρσενίου στο Παρίσι, με την οποία απέδειξε τις ικανότητες του.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος ανέφερε ότι ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, θα συμβάλει στη διασφάλιση και συμβολή του διαλόγου με τα άλλα δόγματα.

austiras

πηγή: romfea.gr