Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Με αλλαγές το εορταστικό πρόγραμμα της Πειραϊκής Εκκλησίας

22 Δεκεμβρίου 2011

Με αλλαγές το εορταστικό πρόγραμμα της Πειραϊκής Εκκλησίας

Προσαρμοσμένο στη Μητρόπολη των Εορτών, θα είναι και εφέτος το πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία».Απευθείας Μετάδοση Ιερών Ακολουθιών, επίκαιρες εκπομπές με αναφορά στο Θεολογικό περιεχόμενο των Χριστουγέννων, Παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα,
Χριστουγεννιάτικα διηγήματα και Βυζαντινοί Ύμνοι θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό του επίκαιρου προγράμματος.

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 6:30 το πρωί θα μεταδοθεί η Ακολουθία του Όρθρου και οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Χριστουγέννων από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, στις 12 το μεσημέρι, θα ακουστεί το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ενώ στις 5:00 το απόγευμα ο Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων. 

Στις 8:00 το βράδυ του Σαββάτου θα μεταδοθεί η Ιερά Αγρυπνία από την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Βηθλεέμ Κορωπίου η οποία θα περατωθεί τα ξημερώματα των Χριστουγέννων.

Στις 5:00 το πρωί των Χριστουγέννων θα μεταδοθεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

πηγή: συν-οδοιπορία