Άγιοι - Πατέρες - Γέροντες

Ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας για την απόφαση Εφραίμ

28 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας για την απόφαση Εφραίμ

Με θλίψη παρακολουθούμε τις εξελίξεις, σχετικά με την προφυλάκιση του Ηγουμένου της Ιεράς  Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ. Χιλιάδες χριστιανοί και δεκάδες μοναχοί και μοναχές  της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας ζητούν εναγωνίως τη γνώμη μας για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πρόθεσή μας δεν είναι να παρέμβουμε στο έργο της δικαιοσύνης, αλλά, αναντίλεκτα, μας προβληματίζει ο χρόνος και η υποτιθέμενη (αχρείαστη) αναγκαιότητα προφυλάκισης του Γέροντα Εφραίμ, παραμονές των Μεγάλων Εορτών των Χριστουγέννων, κατά τις οποίες πρέπει να επικρατεί η αγάπη και η συγκατάβαση μεταξύ των ανθρώπων.

Η υπόθεση Βατοπαιδίου χρονίζει, γι’ αυτό και προκαλεί υποψίες και πολλά ερωτηματικά για τα πραγματικά αίτια, που την προκάλεσαν.

Εμείς προσευχόμαστε για το αίσιο πέρας της όλης υπόθεσης και συμπαραστεκόμαστε στη δεινά δοκιμαζόμενη Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Η παλαίφατος αυτή Μονή  στη συντριπτική της πλειοψηφία αποτελείται από  συμπατριώτες μας, που είναι πραγματικά αγνοί ορθόδοξοι αγωνιστές μοναχοί.

Καλούμε τους πιστούς μας να μην σκανδαλίζονται, να παραμείνουν στερεωμένοι στην πίστη μας και να προσεύχονται, ώστε σύντομα να διαλάμψει η αλήθεια και να επικρατήσει η δικαιοσύνη.

πηγή: romfea.gr