Γέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΥπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Κωνσταντίας Βασίλειος: “Η περίπτωση Εφραίμ έχει ευρύτερες διαστάσεις”

2 Ιανουαρίου 2012

Κωνσταντίας Βασίλειος: “Η περίπτωση Εφραίμ έχει ευρύτερες διαστάσεις”

Στη προφυλάκιση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αρχιμ. Εφραίμ, αναφέρθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος.

Ο Μητροπολίτης Βασίλειος μεταξύ άλλων τόνισε: «Να μου επιτραπεί όμως αυτή την ώρα παρότι απέφυγα μέχρι τώρα να διατυπώσω οτιδήποτε για το θέμα, να εκφράσω τη συμπάθεια και τη στήριξη μου στον δοκιμαζόμενο Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου πατέρα Εφραίμ για τη δοκιμασία που διέρχεται αυτή την περίοδο και να ευχηθούμε σύντομα να λήξει αυτό το δράμα.»

«Δυστυχώς η περίπτωση του Καθηγουμένου Εφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου έχει ευρύτερες διαστάσεις. Δυστυχώς ο Καίσαρας έτεινε πτέρνα εναντίον της Εκκλησίας η οποία μέχρι τώρα στάθηκε η ευεργέτης του έθνους και θέλει να φιμώσει τη φωνή της θέλει να εξοβελίσει την παρουσία της από την κοινωνία και θέλει να έχει υποχείρια την Εκκλησία στις βουλήσεις του Καίσαρα», πρόσθεσε ο κ. Βασίλειος.

Κλείνοντας ο Πανιερώτατος ανέφερε: «Είναι πράγμα το οποίο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό γιατί η εκκλησία πρέπει να επιτελεί απερίσπαστη το έργο της και οποιοδήποτε έργο επιτελεί η εκκλησία δεν το κάνει προς δόξαν προσώπων αλλά προς δόξαν του Θεού και τη σωτηρία του λαού του.»

 

Πηγή : http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10467:-q-q&catid=13