Γέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΥπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Γόρτυνος, Μεσογαίας και Αλεξανδρουπόλεως στον Κορυδαλλό

9 Ιανουαρίου 2012

Γόρτυνος, Μεσογαίας και Αλεξανδρουπόλεως στον Κορυδαλλό

Τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαίδιου, Αρχιμ. Εφραίμ ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκαν σήμερα άλλοι τρεις Μητροπολίτες.

Το κατώφλι των φυλακών πέρασε πρώτα ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίας, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον Ηγούμενο.

«Είστε ομολογητής, σηκώνεται μεγάλο σταυρό», φέρεται να είπε σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος στον Γέροντα Εφραίμ.

Επίσης τον Ηγούμενο Εφραίμ, επισκέφθηκαν και οι Σεβ. Μητροπολίτες Μεσογαίας κ. Νικόλαος και Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Να σημειωθεί ότι οι δύο Ιεράρχες έφτασαν μαζί, στις φυλακές του Κορυδαλλού λίγο μετά τις 19.00.

Τόσο ο Μητροπολίτης Νικόλαος, όσο και ο Μητροπολίτης Άνθιμος ανέφεραν προς τον Γέροντα ότι βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του.

Τέλος τα μάτια όλων είναι στραμένα στην αυριανή σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί Αρχιερείς θα θίξουν το θέμα της προφυλάκισης.

Μην ξεχνάμε ότι οι Μητροπολίτες Γλυφάδας, Πατρών, Μεσογαίας και Αλεξανδρουπόλεως είναι συνοδικοί και έχουν ήδη επισκεφθεί τον Ηγούμενο….

 

Πηγή : http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10557:2012-01-09-18-07-14&catid=13