Γέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΥπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Επιστολή προς τον Κάρολο Παπούλια από την Ένωση Κυπρίων Επιστημόνων για το Γέροντα Εφραίμ

11 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή προς τον Κάρολο Παπούλια από την Ένωση Κυπρίων Επιστημόνων για το Γέροντα Εφραίμ

Α. Ε. Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας

Κύριο Κάρολο Παπούλια

Προεδρικό Μέγαρο

Αθήνα–Ελλάδα                                                                          

3 Ιανουαρίου 2012

Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε,

Απευθυνόμαστε προς την Υμετέρα Εξοχότητα, για να εκφράσουμε τη βαθύτατη λύπη μας για την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Ελλάδος για σύλληψη και προφυλάκιση του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Υπογραμμίζουμε ότι πρόθεσή μας δεν είναι να επέμβουμε, ή κατά οποιοδήποτε τρόπο να παρεμποδίσουμε το έργο της Δικαιοσύνης. Αντίθετα, τονίζουμε τον απόλυτο σεβασμό μας και τη βαθιά μας εκτίμηση προς την Ελληνική Δικαιοσύνη και προς όλους ανεξαίρετα τους φορείς και λειτουργούς της.

Παρά ταύτα, όμως, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη λύπη μας, γιατί η πιο πάνω απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, που λήφθηκε κατά τις άγιες τούτες μέρες των Χριστουγέννων, δοκιμάζει και προκαλεί έντονα τα θρησκευτικά αισθήματα του λαού μας και διώχνει μακριά από τους ανθρώπους το πνεύμα της χριστιανικής ειρήνης. Πολύ περισσότερο, γιατί ο Ηγούμενος Εφραίμ είναι ένας αδύναμος και ανυπεράσπιστος Αγιορείτης μοναχός, που σε τίποτε μπορεί να βλάψει την Ελλάδα.

Ευχή και προσδοκία μας είναι όπως σύντομα λήξει αίσια η σημερινή δοκιμασία του Ηγουμένου Εφραίμ, ώστε ο Πανοσιολογιώτατος ελεύθερος να μπορέσει να τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στην Ιερά Μονή του, που τελείται σύμφωνα με το παλαιό Ημερολόγιο.

Με εξαιρετική τιμή και βαθιά εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Γενική Γραμματέας                                                         Ο Πρόεδρος

Μάρω Μιντίκκη                                                               Φρίξος Κλεάνθους


πηγή:
http://www.zoiforos.gr/