Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Η λίμνη με τα κατακόκκινα… καλάμια!

24 Ιανουαρίου 2012

Η λίμνη με τα κατακόκκινα… καλάμια!

Η λίμνη Panjin βρίσκεται στην επαρχία Liaoning, στη βορειοανατολική Κίνα και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και καλύτερα προστατευμένους υδροβιότοπους στον κόσμο, με σπάνια και πολύτιμα είδη χλωρίδας και πανίδας.

Το παράδοξο, όμως, με τη λίμνη αυτή είναι ότι η επιφάνειά της καλύπτεται εξ ολοκλήρου από κόκκινα καλάμια, τα οποία δημιουργούν την εντύπωση στον επισκέπτη ότι βλέπει ένα μεγάλο λιβάδι με… παπαρούνες!

Η  διείσδυση των αλάτων και των αλκαλίων στο νερό της λίμνης μετά την άμπωτη της θάλασσας συμβάλλει στην κόκκινη εμφάνιση των καλαμιών, γεγονός που συμβαίνει κατά το μήνα Σεπτέμβριο.

Τότε είναι που τα 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα της λίμνης γίνονται… κατακόκκινα, προσφέροντας απίστευτη θέα. Επιπλέον, πλήθος άγριων και σπάνιων πτηνών, συμπεριλαμβανομένων των κόκκινων γερανών αλλά και των γλάρων Saunders, συμπληρώνουν το εκπληκτικό τοπίο.

Η παραλία είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για ντόπιους και ξένους, αφού οι εικόνες είναι μοναδικές στον κόσμο. Λίγη προσοχή χρειάζεται μόνο γι’ αυτόν που θα την επισκεφθεί για πρώτη φορά! Γιατί, όπως λένε και οι κάτοικοι της περιοχής, «πολλοί είναι αυτοί που τρέχουν… στο λιβάδι να κόψουν τα κατακόκκινα «λουλούδια» που βλέπουν από μακριά!».

 

 

 

 

 

 

Πηγή : http://perierga.gr/2012/01/%CE%B7-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CE%B9%CE%B1/