Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Επίσκεψη π. Μωυσή Αγιορείτου στην Πάτρα

27 Ιανουαρίου 2012

Επίσκεψη π. Μωυσή Αγιορείτου στην Πάτρα

Το προσεχές Σαββατοκύριακο θα επισκεφθεί την Πάτρα ο Οσιολογιώτατος Μοναχός π. Μωϋσής Αγιορείτης. Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 στις 7 το απόγευμα στην Χριστιανική Στέγη Πατρών (Παντανάσσης 61, Πάτρα) θα μιλήσει σε Σύναξη – συζήτηση Νέων με θέμα «Η παρουσία του Θεού στη ζωή μας».

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 7 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών θα ομιλήσει με θέμα: «Η μεγάλη αρετή της αγάπης».

Ο μοναχός π. Μωυσής γεννήθηκε στην Αθήνα. Μονάζει στο Άγιον Όρος περίπου 40 χρόνια. Ασχολείται με την αγιογραφία, την ποίηση, την κριτική και τη συγγραφή. Έχει εκδώσει 60 βιβλία κι έχει γράψει περισσότερα από χίλια άρθρα. Έργα του έχουν μεταφρασθεί σε άλλες γλώσσες κι έχουν βραβευθεί. Έχει σειρά ομιλιών, κατόπιν προσκλήσεων μητροπόλεων, Πανεπιστημίων και συλλόγων, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής πάνω από 100 συνέδρια. Έχει διατελέσει αρχιγραμματεύς της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους. Είναι Γέροντας από 30ετίας της Καλύβης Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Ιεράς Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος – Κουτλουμουσίου. Θεωρείται ο πολυγραφότερος σύγχρονος Αγιορείτης. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το 60ο βιβλίο του, «Το μέγα γεροντικό του Αγίου Όρους», ένα τρίτομο βιβλίο που αναφέρεται σε όλους τους ενάρετους Αγιορείτες Γέροντες του 20ου αι.

πηγή: Το Zωντανό Iστολόγιο

αναδημοσίευση από: Αγιορείτικες Μνήμες