Γέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΥπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Ο Σύνδεσμος Συγγενών Κυπρίων Ορθοδόξων Μοναχών συμπαρίσταται στον Γέροντα Εφραίμ

6 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σύνδεσμος Συγγενών Κυπρίων Ορθοδόξων Μοναχών συμπαρίσταται στον Γέροντα Εφραίμ

Ο Σύνδεσμος Συγγενών Κυπρίων Ορθοδόξων Μοναχών εκφράζει τη θλίψη, αγανάκτηση και έντονη διαμαρτυρία του για τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ, ηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, και ζητά την άμεση αποφυλάκισή του.

  Ενώνουμε, οι γονείς και συγγενείς των μοναχών, τη φωνή μας με τη φωνή των ηγετών της Εκκλησίας… της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, των απανταχού Ορθοδόξων πιστών, πολιτικών προσώπων, ανώτατων δικαστικών και νομικών, που χαρακτηρίζουν την προφυλάκιση του σεβαστού μας Γέροντα άδικη και πραξικοπηματική ενέργεια.

  Είναι κοινή διαπίστωση πως οι Εφέτες των Αθηνών, με την προφυλάκιση του π. Εφραίμ δεν υπηρέτησαν τη Δικαιοσύνη, αλλά πολιτικά συμφέροντα και σκοπιμότητες.

  Δεν είναι άσχετο το γεγονός ότι κατέχουν τώρα υπουργικές θέσεις πρόσωπα που συμμετείχαν στη σκευωρία εναντίον του Βατοπαιδίου για δήθεν σκάνδαλο.

  Είναι φοβερό να φυλακίζεται ο ηγούμενος της μεγαλύτερης Ορθόδοξης μοναστικής κοινότητας, χωρίς δίκη.

  Είναι παρανοϊκό, χωρίς να έχει αποδειχθεί καμμιά εγκληματική πράξη, να χαρακτηρίζεται επικίνδυνος εγκληματίας!!!  και γιʹ αυτό να φυλακίζεται.

  Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε και τα εξής: «Δύο εξεταστικές επιτροπές της Ελληνικής Βουλής διερεύνησαν την υπόθεση Βατοπαιδίου –η δεύτερη επί διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ- και οι δύο δεν κατάφεραν να βρουν το παραμικρό επιβαρυντικό στοιχείο, κατά ουδενός, ούτε για «βλάβη του δημοσίου συμφέροντος», ούτε για «ροή πολιτικού χρήματος». Και για όλα αυτά έχω κάνει πολύ σαφείς δηλώσεις εδώ και πολύ καιρό»

  Εμείς γνωρίζουμε τον Ηγούμενο π. Εφραίμ σαν ένα χαρισματικό πνευματικό Πατέρα, δραστήριο και δημιουργικό, που αναλώνει τις δυνάμεις του για να υπηρετεί το μοναστήρι και τους ανθρώπους, μοναχούς και λαϊκούς, προς δόξαν Θεού και σωτηρίαν των ανθρώπων. Στο πρόσωπό του βρήκαν τον πνευματικό τους Πατέρα και καθοδηγητή 120 μοναχοί, οι περισσότεροι νέοι και με πανεπιστημιακή μόρφωση.

  Κοντά του καταφεύγουν χιλιάδες άνθρωποι για νʹ ακούσουν τον πνευματικό του λόγο που γαληνεύει τη ψυχή, που καθοδηγεί και διδάσκει και επανασυνδέει με το Θεό.

Πολλοί  ζητούν τη βοήθεια, τη συμβουλή και την προσευχή του για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Με το λόγο του πατρός Εφραίμ προβάλλεται η Ορθοδοξία, το Άγιο Όρος, η Ελλάδα μας.

Τέτοιους ανθρώπους πρέπει να τους θεωρούμε ευλογία για το Έθνος μας κι όχι να τους φυλακίζουμε!

Εμείς εκφράζουμε την άπειρη αγάπη και το σεβασμό μας προς το πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ και συμπάσχουμε μαζί του. Προσευχόμαστε στο Θεό και την Παναγία μας, την προστάτιδα του Αγίου Όρους, σύντομα να περάσουν οι πειρασμοί και η δοκιμασία του, και νάρθει η δικαίωσή του, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το θεάρεστο έργο του.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου
Ο  Πρόεδρος
Στέλιος Παπαφωτίου